Monsson Operation, parte a grupului de companii ale lui Muntmark, își dublează capitalul social

Monsson Operation SRL, una dintre firmele din grupul Monsson, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, unul dintre pionierii industriei regenerabilelor din România, și-a dublat capitalul social, potrivit unei decizii din iulie publicate în Monitorul Oficial,

Astfel, capitalul social al firmei crește de la 12,2 milioane de lei la 24,6 milioane de lei.

Aportul la capital a venit de la acționar, prin conversia în acțiuni a unei datorii. Practic, anii trecuți, acționarul Monsson Operation Ltd. din Irlanda a împrumutat firma din România și acum a decis să nu ceară banii înpoi, ci să majoreze capitalul cu această sumă, practic asigurând lichidități suplimentare firmei din România.

Potrivit reprezentanților companiei, dublarea capitalului social are legătură cu faptul că au răscumpărat Monsson Operation de la PLC.

În luna martie a acestui an, Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte regenerabile din România, a semnat cu compania italiană PLC un contract pentru preluarea a 100% din acțiunile Monsson Operation, cât și a celorlalte companii vândute către aceștia în 2018.

“Suntem fericiți să ne informăm partenerii și clienții de faptul că Monsson Operation și centrul de pregătire RESS sunt iar membre a Monsson Grup și, astfel, Monsson va putea livra pe piața din România soluții la cheie pentru proiectele regenerabile” a spus atunci Sebastian Enache, director al diviziei de Fuziuni și Achiziții.

Monsson Operation a fost vândut către PLC în anul 2018. După 5 ani, PLC și-a schimbat strategia și a dorit să iasă de pe piața din România. “Am văzut-o ca pe o oportunitate și astfel am preluat activitățile pentru a fi siguri de faptul că toți clienții noștrii vor avea parte de expertiza câștigată de angajați din această aventură”, a spus Enache.

Monsson s-a concentrat pe energie regenerabilă și apă din 2004, devenind un jucător major cu proiecte de peste 7000 MW în pipeline. Compania are în portofoliu peste 2.000 MW deja construiți (1.100 MW eolian și 1.000 MW fotovoltaic), dintre care cea mai importantă realizare este cel mai mare parc eolian onshore de 600 MW din lume, cu excepția SUA, și acum cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, în construcție.

Monsson Operation este compania de servicii pentru industria regenerabilă din cadrul grupului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *