Monsson face un parc eolian mare în Dobrogea

Monsson Group, dezvoltator privat de parcuri eoliene cu un portofoliu de proiecte cu o capacitate totală de 2.400 MW, anunţă demararea construcţiei la Parcul eolian Pantelimon de 150 MW, localizat în nordul judeţului Constanţa, potrivit unui anunţ al companiei.

„Când construcţia noului parc eolian va fi finalizată, cel mai probabil în vara anului 2012, acesta va produce electricitate curată pentru circa 100.000 de gospodării şi va reduce emisiile cu 360.000 de tone de dioxid de carbon pe an”, a declarat Andrei Muntmark, directorul comercial al Monsson Group.

Aproximativ 250 de milioane de euro vor fi investite pentru dezvoltarea fermei eoliene, care va ajuta la crearea a 200 de noi locuri de muncă.

Strategia grupului este de a dezvolta, construi si opera parcuri eoliene către diverşi investitori interesaţi. Totodată, Monsson este producător de electricitate în nume propriu şi are licenţă de trader de energie.

Monsson va dezvolta Parcul Pantelimon în parteneriat cu Vestas, lider mondial în energie eoliană.

“Ferma eoliană va fi echipată cu 50 de turbine Vestas V90- 3.0 MW, cu rezultate foarte bune în toate ţările unde au fost utilizate, având deja o bază instalată de peste 7.100 MW. Compania daneză Vestas este şi va rămâne unul dintre partenerii strategici ai Monsson”, a adăugat Andrei Muntmark.

Vestas este lider mondial în energie eoliană, cu peste 22.000 de angajaţi la nivel global, şi mai mult de 44.000 de turbine eoliene în 67 de state, inclusiv 119 turbine în România.

Monsson a dezvoltat până în prezent 2.400 MW în eolian, din care proiecte cumulând 750 MW au fost deja vândute către Continental Wind Partners, CEZ, Petrom sau ButanGas. Planul Monsson Group este de a creşte în următorii trei ani capacitatea proprie de producţie electricitate eoliană, de la circa 25 MW, în prezent, până la 200 MW. Grupul Monsson este interesat şi de alte tipuri de energie alternativă. Monsson este dezvoltatorul celui mai mare parc eolian de pe uscat din Europa: Fântânele-Cogealac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *