Monsson a câștigat contracte de instalare a zeci de turbine eoliene în Europa. Face angajări, veniturile pot ajunge la 5.000 de euro

Mosson Operation, parte a grupului Monsson, cu sediul la Constanța, a câștigat un contract de amplasare de turbine eoliene Nordex în mai multe țări scandinave, potrivit unui anunț făcut de Sebastian Enache, business development manager în cadrul Monsson-PLC, pe pagina sa de facebook.

Solicitat să ofere mai multe informații, Enache a dat câteva detalii. “Monsson Operation a semnat mai multe contracte de instalare de turbine eoliene pentru 2022 si 2023 peste tot in Europa, si de anul viitor se pregatește să instaleze și în Romania”, a spus Enache, adăugând că este vorba despre instalarea a 90 de turbine/.

“Avem nevoie de peste 100 de tehnicieni în urmatoarele patru luni”, a mai completatat Enache. Venitorile lunare pentru aceste poziții ajung la 5.000 de euro, a mai spus el.

Monsson are de fapt, pe pagina sa de linkedin anunțuri de angajare pentru tehnicieni de turbine eoliene Nordex, în Finlanda, Suedia și Norvegia. Instalările vor începe în luna iulie și vor dura un an.

“Nu avem încă mulţi specialişti pe domeniul energiei verzi. În România avem două reactoare nucleare şi 1.400 MW de energie nu­cle­ară, dar avem şi câteva uni­ver­sităţi care predau energie nu­leară. Pe de altă parte, avem de două ori mai multă energie regenerabilă şi nu avem o universitate care să predea energia verde, avem doar cursuri de specializare. Nu avem capacitatea să pregătim suficienţi oameni pentru noul val de investiţii“, spunea Enache iarna trecută, citat de Ziarul Financiar.

Monsson este partener în RenewAcad, o școală prin care intenționează să reconvertească mii de foști minieri și energeticieni în tehnicieni pentru industria regenerabilelor. RenewAcad, care are un prim centru de pregătire la Constanța, la Monsson, intenționează să califice în total 8.000 de foști mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilă, și a  deschis și un centrul de pregătire de la Petroșani, din Valea Jiului.

Grupul Nordex este unul dintre cei mai importanți producători de turbine eoliene onshore. În 2020, compania a generat vânzări de aproximativ 4,65 miliarde EUR cu cca. 8.500 de angajati. Grupul Nordex a instalat, la nivel global, turbine de 32 GW în 40 de țări. Rețeaua de producție cuprinde fabrici pentru asamblarea turbinelor și producția de pale de rotor din Germania, Spania, Brazilia, India, Mexic și Statele Unite. Sediul central este situat în Hamburg, Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *