MOL va investi 38 mil. USD pe explorare în vestul României

Panfora Oil & Gas, companie a Grupului MOL dedicata activitatilor de Explorare si Productie de hidrocarburi in Romania, are un buget de investitii de 38 de milioane de dolari pentru acest an, urmand sa inceapa primele operatiuni in perimetrul Ex-6 Curtici.

“Acordul de concesiune semnat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost ratificat de catre Guvernul Romaniei in luna decembrie a anului trecut, iar Panfora Oil & Gas  este titularul acestui acord. Bugetul de investitii pentru 2013 a fost planificat la 38 de milioane de dolari, depinzand si de ratificarea celorlalte doua perimetre pe care Grupul MOL le-a concesionat in Vestul Romaniei”, a declarat Gábor Zelei, managing director al Panfora Oil & Gas.

 

Toate operatiunile din perimetrul Curtici si programul de lucrari convenit cu ANRM se refera la resurse conventionale de hidrocarburi. In perimetrul Curtici nu exista potential pentru resurse neconventionale, fapt certificat de datele ANRM.

Compania este pregatita sa inceapa masuratorile de suprafata pe 550 km2, utilizand cele mai moderne tehnologii, pentru a obtine o harta 3D a subsolului. Tehnologiile sunt de ultima ora, cu un impact minim asupra mediului si comunitatilor, fiind deja folosite cu succes si in zonele urbane.

“Ne concentram pe resursele conventionale si vom folosi experienta extinsa a Grupului MOL in explorarea si productia de hidrocarburi din formatiuni de roci conventionale. Suntem implicati pe termen lung in viata comunitatilor unde ne desfasuram operatiunile si vrem sa sprijinim dezvoltarea acestora”, a adaugat Gábor Zelei.

Suprafata de explorat cuprinde in principal terenuri agricole apartinand unui numar de circa 20 de sate si comune. Durata planificata a lucrarilor este de aproximativ 100 de zile, respectiv cateva zile pentru fiecare teren pe care se vor face masuratori. Vor fi utilizate drumurile existente, acolo unde acestea sunt disponibile, astfel ca suprafetele pe care se vor desfasura operatiuni reprezinta circa 3% din total, iar masuratorile vor avea loc, pe cat posibil, dupa strangerea recoltelor.

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *