mn

MOL România donează 50.000 de euro Universitatăţii Babeș-Bolyai

MOL România și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au anunțat astăzi un parteneriat pentru susținerea activităților didactice și a performanțelor academice ale studenților Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), arată compania petrolieră într-un comunicat.

MOL România va finanța în cadrul acestui parteneriat acordarea a 5 burse de câte 1.000 de euro pe an, timp de trei ani, organizarea competițiilor studențești pe teme economice în următorii 5 ani, respectiv dezvoltarea infrastructurii utilizate de studenți în procesul de învățare în afara sălilor de curs. Valoarea totală a proiectelor susținute de MOL România este de 50.000 de euro.

“Instituțiile academice sunt un pilon important al societății prin pregătirea noilor generații și credem că astfel de parteneriate pot contribui la găsirea unor soluții viabile la provocările actuale din piața muncii. De aceea MOL România și Universitatea Babeș-Bolyai își propun să construiască o nouă punte de legătură între mediul de afaceri și mediul academic, prin susținerea unor proiecte adresate direct studenților. Prin acordarea burselor, prin amenajarea unor spații de studiu și susținerea organizării competițiilor studențești dorim să facilităm studenților condiții ideale pentru dezvoltare, pentru a se pregăti pentru viitoarea lor carieră”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

„Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor s-a angajat în urmă cu 3-4 ani la un amplu proces de transformare a infrastructurii Campusului FSEGA într-un spațiu educațional și de cercetare științifică extrem de atractiv pentru studenții și cadrele didactice proprii. Parteneriatul cu MOL România vine să sprijine pe mai departe demersul pe care ni l-am asumat. De această dată prioritatea va fi reprezentată pe de o parte, de crearea unui confort mai bun pentru studiul individual în spațiul fizic al facultății noastre, iar pe de altă parte, asigurarea resurselor suplimentare pentru stimularea performanței educaționale a studenților. Putem spune cu certitudine că parteneriatul cu MOL Romania pe care îl demarăm astăzi este dedicat exclusiv studenților economiști din cadrul UBB FSEGA”, a declarat conferențiarul universitar dr. Răzvan V. Mustață, Decanul UBB FSEGA.

“Parteneriatul anunțat astăzi reprezintă un angajament ferm al MOL România și al Universității Babeș-Bolyai de a moderniza sistemul de învățământ din România, prin adoptarea standardelor și bunelor practici utilizate de cele mai prestigioase universități din lume, prin îmbunătățirea condițiilor și infrastructurii de învățare și prin susținerea unor metode inovatoare de învățare, precum competițiile de studii de caz în afaceri.

Dezvoltarea infrastructurii de învățare include crearea a 40 puncte de studiu, respectiv birouri cu 2 locuri dotate cu elemente care asigură condiții optime de învățare pentru studenți (scaune ergonomice, lampă de birou, stație pentru încărcarea echipamentelor electronice, priză și acces la internet), precum și modernizarea și renovarea unui spațiu utilizat de studenți pentru întâlniri, relaxare, învățare și discuții în echipe sau pregătirea de proiecte”, mai arată comunicatul.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) este parte a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din 1961, fiind înființată inițial ca o instituție independentă în 1920. Astăzi, FSEGA este cea mai mare facultate din România, cu peste 8.000 de studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2019-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *