mn

Mol oprește pe termen nedefinit livrările de carburant către benzinăriile independente din Ungaria

Compania maghiară de petrol și gaze MOL nu va livra săptămâna viitoare benzină și motorină micilor stații de realimentare cu care a semnat un contract de furnizare după introducerea măsurii  înghețarii prețului la gaze în această primăvară, potrivit Budapest Business Journal.

MOL a justificat decizia spunând că dorește să mențină securitatea aprovizionării cu carburanți.

Restricțiile temporare sunt pe termen nedeterminat, dar MOL își va revizui strategia de aprovizionare săptămânal, potrivit raportului citat de presa locală.

Potrivit lui Gábor Egri, președintele Asociației Benzinării Independente, decizia MOL înseamnă în esență că securitatea aprovizionării cu combustibil în Ungaria s-a prăbușit.

„Rezervele interne de petrol sunt suficiente pentru 34 de zile, iar rezervele de combustibil sunt pentru 30 de zile, adică pentru mai puțin decât cele  90 de zile impuse de lege”, a spus Egri, adăugând că aproximativ 251 de operatori de benzinării au primit scrisoarea MOL cu privire la încetarea livrărilor .

Aceste companii operează în multe situații mai multe stații, și ele sunt responsabile pentru  30% din aprovizionarea cu combustibil a Ungariei și, prin urmare, au reprezentat o cotă semnificativă din piața maghiară de combustibil, a spus el.

Declarația MOL arăta, pe de altă parte, că suspendarea livrărilor ar afecta aproximativ 10% din toate benzinăriile din Ungaria.

Egri a avertizat că sunt de așteptat cozi și timpi lungi de așteptare la pompe, cele mai mari probleme fiind în zonele rurale, unde oamenii ar trebui uneori să călătorească considerabil mai departe pentru a alimenta. El a mai susținut că situația actuală este cauzată în mod clar de plafonul de preț impus de Guvern.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.