mn

Mol a donat Ucrainei echipamente de 290.000 de euro pentru a susţine funcţionarea reţelei energetice

Grupul MOL a oferit Ucrainei echipamente în valoare de 290.000 de euro, necesare pentru a susţine funcţionarea constantă şi în siguranţă a reţelei energetice din această ţară, se arată într-un comunicat al companiei, transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, compania s-a alăturat iniţiativei derulate de Asociaţia Internaţională a Producătorilor de Petrol şi Gaze (IOGP) şi participă la programul de sprijin cu echipamente pentru Ucraina.

„Industria cooperează în acest demers pentru a ajuta la remedierea daunelor generate de război şi a sprijini funcţionarea continuă a reţelei energetice din Ucraina. Programul este coordonat de Directoratul General pentru Energie al Comisiei Europene (DG ENER) şi Comunitatea Energetică, în timp ce Ministerul Energiei al Ucrainei oferă informaţii regulate şi precise cu privire la echipamentele necesare pentru a menţine funcţionarea reţelei. Grupul MOL a oferit echipamente în valoare totală de 290.000 de euro, iar partea ucraineană a confirmat că are nevoie de echipamente în valoare de 50.000 de euro până în acest moment. Ansamblurile, conductele şi piesele necesare, care asigură continuitatea producţiei de petrol şi gaze, cât şi funcţionarea continuă a reţelei energetice vor fi livrate chiar de MOL la graniţa cu Ucraina. Negocierile dintre Comunitatea Energetică şi autorităţile ucrainene continuă, iar MOL monitorizează permanent nevoile care apar şi lucrează la acordarea de ajutor suplimentar în cadrul programului de sprijin”, se arată în comunicat.

Grupul MOL, companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, are operaţiuni în peste 30 de ţări, 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

De asemenea, compania deţine o reţea de aproape 2.000 de staţii de servicii în zece ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.