Mol a concesionat trei perimetre petrolifere în România

Grupul ungar MOL a încheiat acorduri de concesiune cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale din România pentru trei perimetre de explorare, potrivit unui anunț al companiei petroliere.

“Conform anunţului făcut la data de 5 iulie 2010, EX-1 (Voivozi), EX-5 (Adea) şi EX-6 (Curtici) au revenit consorţiului format din MOL şi Expert Petroleum, în urma celei de-a 10-a runde de acordare a licenţelor. MOL este operatorul proiectelor, cu o cotă de participare de 70% în perimetrele respective, iar Expert Petroleum deţine restul de 30%” se arată în comunicat. Perimetrele însumează o suprafaţă totală de 3.434 km2 şi sunt situate în Bazinul Panonic, în apropierea graniţei cu Ungaria.

Perioada de explorare este împărţită într-un interval iniţial de trei ani şi o fază opţională de trei ani. Programul iniţial de lucrări cuprinde măsurători seismice 2D şi 3D, urmate de foraje. Pe lângă un potenţial bun de petrol şi gaze, unele perimetre au şi potenţial de resurse neconvenţionale.

Acordurile vor intra în vigoare în urma obţinerii aprobării din partea Guvernului României. Zoltán Áldott, Vicepreşedinte Executiv al Diviziei de Explorare şi Producţie, a declarat: „Suntem încântaţi de extinderea portofoliul nostru internaţional de Upstream în România, unde avem deja o prezenţă importantă pe segmentul Downstream. Suntem convinşi că vom putea valorifica experienţa dobândită de-a lungul câtorva decenii în explorarea Bazinului Panonic şi ne dorim să demarăm lucrările cât mai curând posibil.”

Grupul MOL este prezemt în România printr-o rețea de 126 de bezinării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *