Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere Gabrielei Firea să prezinte planul de reabilitare a reţelei de termoficare din Bucureşti, după contrele verbale primar-premier

Ministrul Economiei şi Energiei a reacţionat şi el, în urma contrelor verbale dintre şeful său, premierul Orban, şi primarul Capitalei, Gabriela Firea. Popescu a cerut public Gabrielei Firea să prezinte planul de reabilitare a reţei de termoficare a oraşului.

“Rețeaua de termoficare, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, nu se repară cu declarații, asa cum crede Gabriela Firea. Premierul nu a făcut decât să arate problemele pe care fosta RADET nu le-a rezolvat. În disperare de cauză, pentru ca nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele primarul Capitalei lanseaza atacuri nejustificate. În calitate de ministru al Economiei si Energiei am luat măsuri ca ROMGAZ și ELCEN să asigure mijloacele necesare încălzirii, însă Primăria, prin RADET, nu s-a preocupat în nici un fel. Ii cer primarului Capitalei sa prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare. Bucurestenii nu trebuie sa sufere din cauza incompetentei!”, a declarat Virgil Popescu, pe pagina sa de facebook.

Popescu a făcut declaraţia după ce premierul Orban şi primarul Capitalei s-au contrat, verbal, iar Firea a avut o replică extrem de dură la adresa premierului.

Gabriela Firea i-a răspuns, duminică, la Antena 3, premierului Ludovic Orban, care a spus, despre relația cu ea că „cine seamănă vânt, culege furtună”. Firea susține că singurul obiectiv al lui Orban este câștigarea Primăriei Capitalei la alegerile locale, iar pentru a reuși „a declanșat jihadul” împotriva sa, potrivit Hotnews.ro.

„V-a explicat chiar domnul Orban că are un singur obiectiv, nu de a face ceva bun pentru țară, ci de a schimba primarul general al Capitalei. De altfel, îmi spun și mie prieteni, colegi, cunoscuți, că domnul Orban a declanșat jihadul împotriva mea și trebuie să mă atace pe mine. Discută cu tot felul de jurnaliști de investigații, să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar-doar mă vor schimba de la Primăria Generală. Încearcă să racoleze oameni din echipa mea, încearcă să schimbe majoritatea din Consiliul General”, a susținut Firea, citată de Mediafax.

Ea a lansat un atac virulent la adresa premierului, spunând că nu s-a schimbat deloc față de perioada în care era viceprimar: „De când era viceprimar stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale și văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depășească acel nivel”.

„Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face și acum. E dreptul meu la replică la aberațiile pe care le-a spus. Înțeleg că s-a dus în calitate de cetățean, era un cetățean nemulțumit și făcea declarații, pentru că un premier nu poate să facă astfel de declarații care nu au nicio legătură cu realitatea. Deocamdată vorbe în vânt”, a mai acuzat Firea.

Ea a ținut să precizeze că era la slujba de duminică în momentul în care telefonul ”pur şi simplu a explodat” din cauza apelurilor jurnaliştilor care îi cereau o reacție la declaraţiile lui Orban la adresa sa.

Ce a spus Orban

În această dimineață, cu prilejul instalării noului prefect al județului Ilfov, premierul Ludovic Orban a declarat că a avut „discuții de la distanță” cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Premierul a criticat investițiile de „sute de milioane” în companiile municipale care „nu fac nimic”, subliniind că rezultatele mandatului Gabrielei Firea sunt „egale cu zero”, potrivit Digi24.

 

„De la distanță, discuții de la distanță am avut. Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă ați băga sute de milioane în niște societăți ale primăriei care nu fac nimic nu e de mirare că dacă stai și realizezi rezultatele mandatului sunt egale cu zero”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă a purtat discuții cu Gabriela Firea de la învestirea Guvernului.

 

1 Comment

  1. Cred ca nu ar fi lipsit de importanta, sa finalizati si sa aprobati in Parlament strategia energetica,sa nu mai faca ce vrea oricine in energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *