Ministrul Economiei răspunde destul de dur celor de la FP, care l-au acuzat că intervine în politica de preț a Hidroelectrica

Virgil Popescu a dat un răspuns, pe pagina sa de facebook, după ce a fost acuzat de Fondul Proprietatea că este ilegal ca el să intervină în politica de preț a Hidroelectrica, prin faptul că i-a solicitat să facă oferte mai bune pentru populație.

Mai întâi, care au fost acuzațiile FP:

Fondul Proprietatea cere Guvernului să nu se mai amestece în politica de prețuri a Hidroelectrica. Ministrul Economiei ceruse oferte mai bune pentru populație

Iată integral răspunsul ministrului:

“Interesul românilor primează! Asta se pare că nu înțeleg multe persoane. Le-am solicitat celor de la Hidroelectrica să transmită volumul de investiții realizat în ultimii ani, când au avut prețuri mari la energia electrică, având în vedere că au folosit această scuză. De aceea, aș adresa o întrebare directorului Hidroelectrica, reprezentanților Fondului Proprietatea și reprezentanților statului român în CS al Hidroelectrica: unde este acel volum de investiții? Sa înțeleg ca este bine că nu au făcut investiții ca să facă profit mare și sa plătească dividende? Complet greșit, acest tip de politică este falimentar pe termen lung, iar interesul statului român și al românilor este să avem o companie puternică pe termen lung!

De asemenea, să înțeleg că este bine ce a făcut Hidroelectrica până acum: a vândut ieftin energie la furnizori, pe care aceștia o revând mult mai scump consumatorilor casnici!?! Asta în loc ca Hidroelectrica să o vândă direct, mai ieftin decât o vând furnizorii, dar mai scump decât energia pe care o vinde în acest moment la furnizori?!?! Domnilor de la Fondul Proprietatea unde vedeți băieții deștepti în cele două scenarii prezentate mai sus? Eu văd aici o politică comercială greșită care trebuie să se schimbe în acest an, în contextul liberalizării prețului la energie electrică începând cu 1 ianuarie 2021. Nu vreau să mă gândesc că vreți să țineți compania captivă unor clienți mari și, astfel, împiedicați pătrunderea acesteia pe piața clienților casnici.

Și că tot s-a pomenit de legea guvernanței corporative aș dori să reamintesc că există posibilitatea votului cumulativ care permite schimbarea întregii conduceri a unei companii la cererea unui acționar. Și de asemenea, atât timp cât voi fi ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri voi exercita calitatea de acționar în beneficiul românilor și nu voi permite niciunui acționar să îmi cenzureze cuvintele!

PS: Nu pot accepta să primesc lecții de bună-purtare și de guvernanță corporativă în contextul în care un acționar înțelege să „susțină” (sub ce formă nu reiese clar, dar cel mai probabil financiar) unul sau mai multe articole de presă dedicate companiei la care este acționar. Nu pot accepta asta din două motive: 1. Dacă tot ce ai de spus este legitim și corect, de ce trebuie „susținut” articolul în care-ți transmiți mesajul? Și 2. Ce ne facem cu toți ceilalți acționari care nu-și permit să “susțină” articole de presă? Ei sunt mai puțini acționari sau nu au aceleași drepturi? Mai ușor cu lecțiile de moralitate, când practica nu te recomandă, asta aș vrea să rețină distinșii domni de la FP.

Și pentru o corectă informare: SUSȚIN LISTAREA PE BURSĂ A HIDROELECTRICA cu un procent de 10% sau 15%! Este unul din obiectivele asumate ca ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri”.

După acest mesaj, ministrul a postat o imagine cu un articol publicat de Hotnews, pe care îl găsiți la acest link:

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-24189141-hidroelectrica-listare-bursa-mediul-economic.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.