Ministrul Economiei: Invit companiile din România să se implice în eficientizarea energetică a şcolilor

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a invitat companiile din România să-şi aleagă câte o şcoală pe care să o ajute să devină mai eficientă din punct de vedere energetic.

El a transmis un mesaj în acest sens, marţi, la conferinţa online România Eficientă – A renovation wave across Europe.

„Este nevoie să gândim o Românie eficientă, să ne gândim că risipa de energie poate duce la creşterea poluării, este nevoie să ne gândim la educaţia tinerilor, la educaţia oamenilor, că trebuie să avem o eficienţă energetică sporită, chiar şi acolo unde trăim viaţa de zi cu zi”, a spus oficialul guvernamental.

Popescu a felicitat compania OMV Petrom pentru iniţiativa de a se implica în proiecte de reabilitare a şcolilor.

„E nevoie să dăm exemplu celor mici că şcolile pot fi reabilitate. Invit cât mai multe companii să se alăture acestei iniţiative, o companie să-şi aleagă o şcoală din România şi s-o ajute să devină mult mai eficientă din punct de vedere energetic”, a mai spus ministrul Economiei.

România Eficientă este un proiect privat, de interes public național, derulat de Energy Policy Group (EPG), în parteneriat cu OMV Petrom, ce se desfășoară până în 2022. Proiectul a demarat în vara anului 2019 și constă în derularea unui program național de promovare a eficienței energetice. România Eficientă își propune să sprijine atingerea țintelor României pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și a creșterii eficienței energetice, atât prin campanii de informare și educare, cât și prin realizarea unor proiecte concrete de renovare aprofundată în școli publice din diferite regiuni ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *