Ministerul Energiei cere schimbarea administratorilor Electrica, prin metoda votului cumulativ

Electrica a informat Bursa de Valori București despre solicitarea Ministerului Energiei de completare a ordinii e zi a unei ședințe AGA din aprilie, prin care solicită alegerea administratorilor Electrica prin metoda votului cumulativ.

Iată comunicatul companiei, așa cum a fost trimis BVB:

“Electrica informeaza actionarii si investitorii asupra faptului ca, in data de 22 martie 2021, Consiliul de Administratie al Societatii a primit o solicitare de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) convocata pentru data de 28/29 aprilie 2021.

Solicitarea a fost transmisa de actionarul Ministerul Energiei, in numele Statului Roman, in calitate de actionar al Societatea Energetica Electrica SA cu 169.046.299 actiuni detinute in Societate, reprezentand 48,7948% din capitalul social total.

Actionarul Ministerul Energiei, in numele Statului Roman, solicita completarea ordinii de zi a AGOA cu urmatoarele puncte:

  1. Alegerea membrilor Consiliului de Administratie al Societatii Energetice ELECTRICA SA prin metoda votului cumulativ;
  2. Stabilirea duratei mandatului administratorilor alesi prin aplicarea metodei votului cumulativ, pentru o perioada de 4 (patru) ani;
  3. Mandatarea reprezentantului actionarului Ministerului Energiei in vederea semnarii, in numele societatii, a contractelor de mandat incheiate cu membrii Consiliului de Administratie”

Electrica SA are un consiliu de administrația format din șapte membri, dintre care patru e obligatoriu să fie independenți. Electrica este o companie privată, dar statul este în continuare cel mai mare acționar, cu 48% din capital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *