Mihai Pește, șeful Rețele Electrice România (fostele E-Distibuție), a fost ales membru în boardul EU DSO Entity

Mihai Pește, șeful celor trei companii de disttribiție Rețele Electrice din România – fostele E-Distriibuție Enel preluate de PPC – a fost numit membru în boardul EU DSO Entity, asociația europeană a distribuitorilor de energie electrică, cu 900 de companii membre. 

“În prezent, domnul Pește este director general al companiilor de distribuție a energiei electrice Rețele Electrice Muntenia S.A. din România. Și-a petrecut o mare parte din carieră cultivându-și cunoștințele vaste despre rețelele de distribuție a energiei electrice. Suntem încântați să îi urăm bun venit în consiliul de administrație și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea noastră!”, arată EU DSO Entity într-o postare pe pagina de LinkedIn.

DSO Entity a fost înființată oficial în iunie 2021, primind mandatul oficial din partea Comisiei Europene pentru a contribui la impulsionarea tranziției energetice a Europei, prin Pachetul pentru Energie Curată. Asociația numără peste 900 de companii de distribuție din Europa, din toate statele membre, care asigură energia electrică pentru circa 250 de milioane de consumatori.

Mihai Pește este Director General al companiilor de distribuție a energiei electrice PPC din România  – funcție pe care o ocupă din toamna anului trecut, după ce anterior a condus E-Distribuție Muntenia și operațiunile de distribuție a energiei electrice ale Enel în Rio de Janeiro, Brazilia, precum și departamentul de dezvoltare a rețelei de distribuție a grupului Enel în Brazilia, între 2020 și 2023.

Pește s-a alăturat companiilor Enel în România în vara anului 2006, în rolul de inginer proiectant de rețele electrice. A urmat ulterior un program intens de dezvoltare managerială, astfel că, după 2011, timp de peste zece ani, a gestionat rețelele de distribuție din Ilfov și București, și a coordonat (după 2015) distribuția de energie electrică în regiunea Muntenia.

În 2004, a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică de la Universitatea Transilvania din Brașov, iar astăzi este unul dintre specialiștii de top din România în domeniul energiei.

1 Comment

  1. Salutari! Este cu adevarat o onoare pentru noi sa avem pe cineva de calibrul domnului Mihai Peste in boardul nostru. Experienta si cunostintele sale vaste in domeniul retelelor de distributie a energiei electrice vor aduce un plus de valoare pentru eforturile noastre de a contribui la tranzitia energetica in Europa. Felicitari pentru numire si va uram mult succes in continuare, domnule Peste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *