Michelin a finalizat centrala fotovoltaică de 1 MW de la fabrica de anvelope din Zalău

Michelin România S.A. a finalizat proiectul “Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu”,  prin care a instalat 1.769 de panouri solare în cadrul fabricii de anvelope de la Zalău, arată un comunicat de presă al companiei.

Proiectul a constat în dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 0.99 MW, în 1.824 de module cu capacitatea de 545 Wp amplasate pe acoperișul unei construcții din uzina Michelin Zalău Anvelope. Producția anuală este estimată la 1.041 MWh pe an. Conform estimărilor, proiectul va permite o reducere a emisiilor de carbon de 318 tone pe an.

Obiectivul proiectului este producția de electricitate pentru consumul propriu pentru punctul de lucru Michelin Anvelope-ZAL, parte din Michelin România S.A., pentru valorizarea surselor de energie regenerabile prin producția de energie verde și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Proiectul a fost accesat prin grantul acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul « Programului de Energie din România».

Grantul finanțat este în valoare de 506.397 Euro și reprezintă 45% din cheltuielile necesare proiectului de generare energie pentru consumul propriu, valoarea totală a proiectului fiind 1.125.327 Euro.

„Ne bucurăm ca am reușit să finalizăm acest proiect în Zalău și să fim mai aproape de a îndeplini un obiectiv major pentru companie, acela de a reduce emisiile de carbon de la toate instalațiile sale de producție cu 50% până în 2030, comparativ cu 2010. Vom continua să contribuim la misiunea Grupului Michelin pentru un viitor sustenabil, scopul final fiind ca până în 2050 să atingem neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon”, a declarat Laurentiu Pavăl, Engineering Manager Michelin Zalău Anvelope si responsabil proiect “Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu”.

Compania Michelin este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4.500 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală și Asia Centrală (30 țări).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *