Meyer (Fondul Proprietatea): Investirea în reactoarele 3 şi 4 nu are sens din punct de vedere financiar sub nicio formă

Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică financiar, iar subiectul este extrem de sensibil şi din punct de vedere politic, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea, potrivit Agerpres.

„Investirea în reactoarele 3 şi 4 nu are sens din punct de vedere financiar sub nicio formă. În al doilea rând, faptul că partenerul chinez acum face obiectul unor sancţiuni în Statele Unite ar face ca acest subiect să fie extrem de sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica şi continuarea acestei acţiuni având în vedere alianţele”, a spus Johan Meyer, întrebat despre realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

El a afirmat că la un moment dat reactorul 1 va trebui modernizat, pentru că acesta este planul societăţii, şi va trebui bugetat în consecinţă.

Oficialii Ministerului Energiei şi cei ai companiei chineze CGN au semnat în primăvara acestui an acordul investitorilor pentru proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, ceea ce va permite înfiinţarea unei companii de proiect şi demararea efectivă a construcţiei în următorii doi-trei ani, a declarat, atunci, ministrul Energiei, Anton Anton.

E o zi foarte importantă, din punctul meu de vedere. Ce s-a semnat aici sub ochii noştri nu e o etapă formală a unui proces lung şi greu, ci primul semnal concret în direcţia construirii celor două reactoare. Primul pas după 14 ani de dorinţe şi patru ani de negocieri cu partenerii chinezi, care au fost selectaţi în urma unui proces legal în 2014″, spunea Anton.

3 Comments

  1. Poate intr-un viitor articol,ne spune-ti si noua oamenilor de rand care a fost sensul financiar cand sa infiintat Fondul Proprietatea.Sensul financiar al punerii in functiune a grupurilor 1-2 de la Cernavoda,se vede in zilele noastre.Din datele publice FP este actionar la SNN nu la ELCEN.

  2. Bravo!
    Absolut corect!
    Tot zilele astea acest „domn” se pronunta pe inoportunitatea achizitionarii de Hidroelectrica a unor active de la CEZ , ENEL, UMB Resita. Oare nu este ADEVARATUL motiv al acestor declaratii, maximizarea profitului FP, prin acapararea a cat mai multe dividente de catre Fond, in loc ca o parte di profitul acestor societati SA FIE REINVESTIT INTELIGENT????

    1. Norc ca membrii guvernelor si partidelor care au fost ,sunt si vor fi nu au actiuni la FP si atunci vor lua cele mai bune masuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *