MET își deschide filială în Asia, cu sediul la Singapore

MET Group, furnizor de servicii energetice  integrate cu sediul în Elveția, cu activități și în România, deschide un birou în Republica Singapore, ca parte  a strategiei de extindere susținută, potrivit unui comunicat de presă.

MET Asia Pte. Ltd., filială deținută în proporție  de 90% de MET Group și 10% de Keppel, crește aria de activitate MET în regiune,  concentrându-se pe consolidarea portofoliului de LNG  al grupului la nivel global  și majorarea bazei de active din Asia-Pacific.

Sediul central al MET Asia va fi în  Singapore.

Noua filială a MET accelerează dezvoltarea portofoliului de GNL al companiei, aflat în  plină expansiune, dincolo de Europa precum și investițiile în active din regiune.

MET va dezvolta operațiunile comerciale din Asia în cooperare cu Keppel, companie  cu sediul în Singapore, care deține 10% din acțiunile MET Group. Cele două companii  au înființat recent o societate mixtă, Keppel MET Renewables, pentru a valorifica  oportunitățile de energie regenerabilă în Europa, urmând ca Keppel și MET să extindă  parteneriatul și în Asia.

Sándor Fasimon, manager cu experiență în domeniul energiei, apreciat la nivel nternațional, a fost numit director executiv MET Asia. În cariera sa de peste 25 de ani,  acesta a ocupat poziții de conducere la nivel internațional în cadrul unor companii  integrate din domeniul petrolului și gazelor naturale în Europa, Orientul Mijlociu și Asia  contribuind prin cunoașterea și experiența aprofundată a industriei energetice globale.

„Ne așteptăm ca MET Asia să fie un viitor motor al strategiei noastre de dezvoltare, și o  poartă de acces pentru piețele globale de mărfuri”, a declarat Benjamin Lakatos,  președinte și director general al MET Holding.

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția  și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este  prezentă prin subsidiare în 14 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de  centre internaționale de tranzacționare.

Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2022 la 41,5 miliarde euro,  volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 109 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 67 TWh, inclusiv contracte futures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *