MET a cumpărat un parc eolian de 42 MW din Bulgaria, de la Enel

Grupul energetic european MET, cu sediul în Elveția și prezent și pe piața românească, a finalizat cu succes preluarea a 100% din acțiunile pe care Enel Green Power Bulgaria EAD le deținea la un parc eolian de 42 MW în Bulgaria, arată compania într-un comunicat

Tranzacția face parte din strategia de dezvoltare a MET Group pentru obținerea unui portofoliu semnificativ de unități de energie regenerabilă în Europa Centrală și de Est, arată MET.

Parcul eolian de 42 MW, situat în nord-estul Bulgariei, este acum în totalitate deținut de MET Group, după finalizarea tranzacției privind vânzarea/cumpărarea de acțiuni de la Enel Green Power S.p.A., compania de energie regenerabilă a grupului italian Enel. Tranzacția a fost finalizată la 20 ianuarie 2021 și a fost aprobată de autoritățile de concurență.

Parcul eolian, al cincilea ca mărime din Bulgaria, are două locații, în municipiile Shabla și Kamen Bryag. Având 14 turbine eoliene Vestas-V90, cu o capacitate de 3 MW fiecare, funcțional din anul 2010, parcul eolian furnizează energie electrică echivalentă cu consumul a aproximativ 30.000 de locuințe.

“Grupul MET consideră creșterea producției de energie regenerabilă în Europa Centrală și de Est ca o parte esențială a strategiei sale de afaceri în viitor, sprijinind, în același timp, tranziția energetică de la cărbune a Europei. Obiectivul MET este de a construi un portofoliu diversificat geografic de active de generare a energiei și de infrastructură, cu un portofoliu substanțial de active regenerabile”, mai arată MET.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul în Elveția, cu activități pe piețele gazelor naturale, energiei și petrolului. Compania MET este prezentă, prin sucursalele sale, în 14 țări, pe 26 de piețe de gaze naturale și în 22 centre de tranzacționare internaționale. În 2019, vânzările consolidate ale MET Group au fost de 11,7 miliarde EUR, iar volumul gazelor naturale tranzacționate a fost 50 miliarde metri cubi, ceea ce reprezintă 10% din consumul de gaze naturale al Europei. MET este deținut 80% de angajații săi și 20% de Keppel Corporation.

În România, Grupul MET este reprezentat de subsidiara MET România Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori din piața competitivă, ce acoperă segmentul de energie electrică, gaze naturale şi servicii energetice. Compania livrează circa 7.000.000 MWh pe an de energie electrică și gaze naturale către aproximativ 2.500 de clienți, în peste 5.000 locuri de consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *