MET a cumpărat un parc eolian de 42 MW din Bulgaria, al cincilea din țară ca mărime, de la Enel

Compania energetică europeană MET Group, cu sediul în Elveția dar cu operațiuni și în România, a achiziționat de la Enel Green Power 100% din acțiunile pe care grupul italian le deține într-un parc eolian din Bulgaria, potrivit unui comunicat al companiei.

MET Group a semnat cu Enel Green Power S.p.A., divizia de energie regenerabilă a Enel Group, pe 12 octombrie, un contract ce vizează achiziționarea parcului eolian de 42 MW, situat în apropiere de Kavarna, în nord-estul Bulgariei. Se estimează că finalizarea tranzacției va avea loc înainte de decembrie 2020.

Parcul eolian, al 5-lea ca mărime din Bulgaria, are două locații, în municipiile Shabla și Kamen Bryag. Având 14 turbine eoliene Vestas-V90, cu o capacitate de 3 MW fiecare, și devenind funcțional din anul 2010, parcul eolian furnizează energie electrică echivalentă cu consumul a aproximativ 30.000 de locuințe.

MET consideră că dezvoltarea producției de energie regenerabilă în Europa Centrală și de Est este o parte esențială a strategiei sale de afaceri pentru viitor și, în același timp, sprijină tranziția energetică de la cărbune în Europa.

Benjamin Lakatos, CEO al MET Group, a declarat cu privire la această tranzacție: „Această achiziție este un semn clar al punerii în practică a strategiei integrate a Grupului MET, de a extinde puternic portofoliul nostru de energie regenerabilă în regiunea ECE. Scopul nostru este să dezvoltăm un ansamblu diversificat geografic de capacități de generare a energiei și de active în infrastructură, cu active importante în energia verde. În ceea ce privește diversificarea surselor, sunt convins că orientarea noastră prioritară către energiile regenerabile este abordarea corectă și că, împreună cu competența noastră principală privind gazele naturale drept combustibil de tranziție, putem sprijini dezvoltarea domeniului energetic pentru atingerea obiectivelor privind neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon.”

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul în Elveția, cu activități pe piețele gazelor naturale, energiei și petrolului. Compania MET este prezentă, prin sucursalele sale, în 14 țări, pe 26 de piețe de gaze naturale și în 22 centre de tranzacționare internaționale. În 2019, vânzările consolidate ale MET Group au fost de 11,7 miliarde EUR, iar volumul gazelor naturale tranzacționate a fost 50 miliarde metri cubi, ceea ce reprezintă 10% din consumul de gaze naturale al Europei. MET este deținut 80% de angajații săi și 20% de Keppel Corporation.

În România, Grupul MET este reprezentat de subsidiara MET România Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori din piața competitivă, ce acoperă segmentul de energie electrică, gaze naturale şi servicii energetice. Compania livrează circa 7.000.000 MWh pe an de energie electrică și gaze naturale către aproximativ 2.500 de clienți, în peste 5.000 locuri de consum. Cu o echipă tânără, dar experimentată, MET România Energy a devenit și una dintre cele mai importante companii interne care și-au asumat responsabilitatea de echilibrare pe piața de energie electrică.

ro.met.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *