Martifer împrumută 23 mil. euro de la BCR pentru un proiect eolian

BCR a anunţat miercuri încheierea unui acord de finanţare în valoare de 23 milioane euro cu grupul industrial Martifer pentru dezvoltarea unui parc eolian de 42 MW în sud-estul României.

“Este o tranzacţie de referinţă pentru BCR. Proiectele de energie regenerabilă contribuie direct la protecţia mediului, susţin securitatea energetică şi promovează dezvoltarea infrastructurii energetice. Energia regenerabilă are un potenţial imens pe care ne-am dori să îl finanţăm. România ar putea deveni lider regional în sectorul energiei, în special în energia regenerabilă, a declarat vicepreşedintele Corporate al BCR, Wolfgang Schoiswohl, într-un comunicat.

BCR a beneficiat de asistenţă din partea DLA Piper, în calitate de consilier juridic pentru executarea finanţării. Bulboacă şi Asociaţii SCA a fost consilierul Martifer pentru această tranzacţie.

Conform unui raport de cercetare al Erste Group,  potenţialul de energie eoliană al României este cel mai ridicat din sud-estul Europei, fiind estimat la 14.000 MW capacitate instalată, echivalentul unei producţii totale de 23 TWh. Studiile specializate poziţionează Moldova şi Dobrogea printre regiunile cele mai potrivite pentru dezvoltări de parcuri eoliene, iar partea de sud-est a Dobrogei, în special, ocupă locul al doilea în Europa în ceea ce priveşte potenţialul de energie eoliană.

Potrivit Asociaţiei Europene pentru Energie Eoliană, în 2010, România se afla cu cei 437 MW printre primele 10 ţări din punct de vedere al capacităţii de energie eoliană instalate anual.

Martifer este un grup industrial multinaţional, cu peste 3.000 de angajaţi, iar activitatea sa de bază se desfăşoară în domeniile construcţiilor metalice şi al energiei solare. Martifer SGPS – SA este holding-ul Grupului şi este cotată la Euronext Lisabona din luna iunie 2007. În 2010, veniturile obţinute din activităţile sale de bază au ajuns la 602,1 milioane euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *