Marius Dănuț Carașol a fost demis din postul de director general al Transelectrica

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica l-a demis pe directorul companiei, implicat într-un scandal de falsificare a diplomei de studii, așa cum e-nergia.ro v-a informat încă de ieri.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că în ședința din data de 19 septembrie 2019 Consiliul de Supraveghere al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA a decis următoarele:

– se revocă din calitățile de membru al Directoratului și de Președinte al Directoratului domnul Marius Dănuț CARAȘOL începând cu data de 19 septembrie 2019;

– se alege, în conformitate cu prevederile art. 18 alin. (4) din Actul constitutiv al Companiei Naționale deTransport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA, ca Președinte al Directoratului, denumit alternative Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societății) al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, doamna Claudia Gina ANASTASE, începând cu data de 19 septembrie 2019.

Directorul Transelectrica este protagonistul unui scandal legat de disploma sa de studii. În presă au apărut informații potrivit cărora Carașol și-ar fi falsificat CV-ul, susținând că a absolvit Politehnica București. Potrivit Edupedu.ro, Universitatea Politehnica București a confirmat că persoana în cauză a fost student, dar precizează că nu și-a finalizat studiile.

Ulterior, Transelectrica a emis un comunicat de presă în care a arătat că lui Carașol i s-au cerut documentele din care să se ateste că a terminat studiile, în original.

Iată comunicatul companiei:

“Ca urmare a informațiilor publicate în presă referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, domnul Marius-Dănuț CARAȘOL, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face următoarele precizări:

În vederea clarificării acestei situații, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuț CARAȘOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora;

În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuț CARAȘOL se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare;

Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *