Mariana Gheorghe pleacă de la Petrom la 30 aprilie. Christina Verchere, noul CEO, îşi începe mandatul la 1 mai

Noul director general al OMV Petrom, Christina Verchere, îşi va începe activitatea la Petrom în data de 1 mai 2018, potrivit unui anunţ al companiei remis Bursei

“In sedinta de astazi, Consiliul de Supraveghere a luat act de faptul ca doamna Christina Verchere va prelua functia de Presedinte al Directoratului si Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom S.A. incepand cu data de 1 mai 2018, avand in vedere numirea sa in aceasta functie astfel cum a fost aprobata de Consiliul de Supraveghere si anuntata in data de 9 ianuarie 2018.

In cadrul aceleiasi sedinte, Consliul de Supraveghere a luat act de faptul ca mandatul doamnei Mariana Gheorghe de Presedinte al Directoratului si CEO al OMV Petrom S.A. inceteaza la data de 30 aprilie 2018”, se arată în comunicat.

Christina Verchere, care va împlini anul acesta 47 de ani, este preşedinte regional pentru Asia-Pacific în cadrul British Petroleum (BP) şi înainte de a se muta la Jakarta, a fost preşedintele şi CEO BP Canada Energy. Şi-a început cariera la BP în 1999. Verchere are un master în Economie de la Universitatea din Aberdeen şi a crescut în Hong Kong, Tokyo, SUA şi Marea Britanie.

Mariana Gheorghe a condus Petrom timp de 12 ani, din 2006. A schimbast trei “şefi” în acest timp. OMV, compania care a cumpărat de la statul român pachetul majoritar de acţiuni al Petrom în 2004, a fost condusă, pe rând, de Gerhard Ruttenstorfer, Gerhard Roiss şi, ulterior, Rainer Seele.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, OMV, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi pe Bursa de Valori Londra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *