Marian Neacșu rămâne vicepreședintele ANRE. CCR a amânat să ia o decizie

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru 27 noiembrie să ia o hotărâre privind sesizarea USR referitoare la numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), au informat oficiali ai CCR, menţionând că decizia a fost luată pentru aprofundarea dezbaterilor, potrivit agenției Agerpres.

Anterior, CCR a amânat de două ori dezbaterea sesizării de neconstituţionalitate în cazul Hotărârii Parlamentului României nr. 17/2019 pentru numirea unui vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al ANRE.

Pe 5 iulie, deputatul USR Cristina Prună anunţa că a depus la CCR o sesizare cu privire la numirea lui Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

„Profilul lui Marian Neacşu este incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie, întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de reglementare al ANRE, întrucât a primit o condamnare penală definitivă. Aşteptăm cu interes răspunsul CCR pe această speţă. În plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012, care a aprobat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind funcţionarea ANRE, în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituţii publice”, explica, la acea dată, deputatul USR.

Parlamentul l-a validat pe 26 iunie pe Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

1 Comment

  1. Oare numai la ANRE ,profilurile oamenilor ,numiti la conducere de catre partide, sunt incompatibile cu cerintele prevazute de lege pentru functiile respective ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *