UPDATED Marcel Ciolacu s-a adresat serviciilor de informaţii după informaţiile din spaţiul public conform cărora Iulian Iancu e „omul ruşilor”. Miza: numirea în conducerea ANRE – surse News.ro

Liderul PSD Marcel Ciolacu a solicitat serviciilor secrete un punct de vedere privind numirea lui Iulian Iancu în conducerea ANRE, susţin surse din conducerea partidului pentru agenția de presă News.ro.

UPDATE: Ce spune Ciolacu 

”Este o discuţie avută în interiorul partidului, în acest moment nu este o decizie”, a spus preşedintele PSD, despre o susţinere a lui Iulian Iancu pentru postul din cadrul ANRE eliberat de Alexandru Stănescu prin demisie, a spus șeful PSD, întrebat de presă.

Întrebat dacă a cerut o verificare a acestuia, Ciolacu a spus; ”Pentru toate propunerile politice din cadrul Guvernului sau din cadrul Parlamentului, am cerut prin secretariatul general al Guvernului o astfel de verificare. Mi se pare de bun simţ”.


Știrea inițială: 

“Nu poţi să negi că Iulian Iancu e unul dintre cei mai buni specialişti în domeniul energiei. Însă are această problemă de imagine, e adevărat. Însă noi nu ne luăm după bârfe. Să spună serviciile dacă e o vulnerabilitate pentru securitate naţională a României. Dacă nu e, atunci PSD îl va susţine pentru funcţia de la ANRE”, susţin sursele citate.

În 2008, Iulian Iancu era descris în telegramele Wikileaks chiar de către colegul său de partid, Georgian Pop, drept politician „controlat de Gazprom”. Tot Georgian Pop spunea la acea vreme, citat de oficialii americani, că Iulian Iancu „va susţine South Stream şi propunerile Rusiei pentru instalaţii de depozitare a gazului în  Mediaş, Moldova şi Bucureşti”.

USR susţine că Iulian Iancu este “responsabil pentru elaborarea mai multor modificări legislative care au dus la blocarea Legii offshore şi la retragerea investitorilor din proiectele legate de exploatarea gazelor din Marea Neagră”.

Săptămâna trecută, Iulian Iancu a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi controlat de Rusia.

”Fac un apel la comunicare informată şi responsabilă mai ales din partea unora care s-au obişnuit să mă plaseze în sfera de influenţă a unei cunoscute companii ruseşti. Este cea mai mare minciună legată de numele meu, într-o carieră care depăşeşte deja 35 de ani”, a spus Iulian Iancu pentru Adevărul.

Conform procedurilor, Iulian Iancu urmează să fie audiat de comisiile de specialitate din Parlament, apoi să fie votat de plen pentru a-şi ocupa locul în conducerea ANRE, după demisia lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD Paul Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *