Managementul privat la companiile din energie, selectat de firmele de recrutare

Managementul privat al companiilor de stat din domeniul energetic va fi selectat pe baza unor criterii furnizate de companii de head hunting, iar primele societăţi ar urma să să aibă un astfel de management până la finalul anului 2011, a declarat directorul Direcţiei de Politici Energetice din Ministerul Economiei, Alexandru Săndulescu.
‘Banca Mondială a sugerat un mod de abordare, o soluţie prin care să angajăm companii de hunting care, pe baza unor criterii profesionale clare, să furnizeze liste cu persoane indicate pentru a face parte din Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat din energie’, a afirmat acesta.

Săndulescu a menţionat că reprezentanţii în board-urile companiilor de stat vor fi aleşi în urma unor interviuri cu reprezentanţii statului. ”În urma interviurilor cu reprezentanţii statului, se pot stabili 5 – 7 reprezentanţi în board-urile companiilor de stat’, a spus Săndulescu.

Există posibilitatea ca directorii generali ai companiilor din domeniul energetic să fie aleşi şi dintre actualii angajaţi ai acestora.

“Tot pe criteriile stabilite se pot alege managerii companiilor. Astfel, directorul general va fi un specialist fie din companie, fie din exterior care îndeplineşte criteriile stabilite de compania de hunting”, a mai spus oficialul citat.

”Nu există termene clare, o dată la care companiile de stat să aibă management privat, dar primele companii vor avea un astfel de management până la sfârşitul acestui an. Se va începe cu o companie foarte bună şi cu una foarte proastă. Fiecare companie va elabora propriul program de eficientizare”, a mai afirmat Săndulescu.

Ideea de promovare a managementului privat la toate companiile de stat a fost avansată la finalul lunii trecute de premierul Emil Boc şi a primit şi OK-ul reprezentanţilor FMI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *