Mai sunt doar două luni până când ești obligat să montezi repartitoare, altfel iei amendă. Ghid explicativ ANRE

Până la 31 decembrie toți cei care stau în apartamente de bloc racordate la rețeaua de termofocare trebuie să aibă contoare individuale de căldură sau repartitoare, altfel riscă amenzi. Autoritatea de Reglmentare în domeniul Energiei a elaborat un ghid cu informații referitoare la montarea repartitoarelor

“Obligativitatea montării sistemelor de repartizare a costurilor este prevăzută în legislația națională încă din anul 2016, când Legea eficienței energetice nr. 121/2014, stabilea ca termen de montare a contoarelor/repartitoarelor de costuri data de 31.12.2016. Legiuitorul a prorogat succesiv acest termen, astfel încât cel mai recent termen de conformare (…) este 31.12.2023.

Mai mult, legea a fost modificată în sensul că echipamentele, respectiv contoarele şi repartitoarele de costuri pentru energia termică care nu pot fi citite de la distanţă, dar care au fost deja instalate, se modernizează astfel încât să poată fi citite de la distanţă sau se înlocuiesc cu dispozitive care pot fi citite de la distanţă până la 1 ianuarie 2027, cu excepţia cazurilor în care asociaţiile de proprietari demonstrează că acest lucru nu este rentabil în condiţiile stabilite de acest act normativ”, arată ANRE.

Amenda pentru cine nu montează repartitoarele este de până la 1.000 de lei, iar Primăriil sunt cele care verifică instalările, cerând informații de la Asociațiile de Proprietari, și tot ele dau și amenzile.

Vedeți ghidul ANRE aici: ANRE informare repartitoare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *