Lukoil și-a luat partener italian pentru centrale eoliene și solare în România

Lukoil şi compania italiană ERG Renew un joint-venture care va dezvolta parcuri eoliene şi centrale solare în Bulgaria şi România, potrivit presei bulgare.

 

Joint-venture-ul între Lukoil Ecoenergo, divizia de energie regenerabilă a grupului petrolier şi compania italiană axată pe energie regenerabilă ERG Renew, se va numi LUKErg Renew şi va avea sediul la Viena. Cei doi parteneri au cote egale în noul business.

Iniţial, noua compania se va orienta spre proiecte din România şi Bulgaria, ţări în care grupul Lukoil este prezent cu rafinării şi reţele de distribuţie a carburanţilor.

Compania petrolieră rusă LukOil şi-a anunţat încă din martie intenţia de a construi centrale solare şi ferme eoliene în România şi Bulgaria.

„Cum Rusia nu dispune de un sistem de susţinere a energiilor alternative, investiţiile noastre se concentrează în străinătate. E vorba cu precădere de ţările în care este prezentă LukOil – Bulgaria şi România, unde avem în vedere construirea unor centrale solare şi a unor ferme eoliene”, spunea atunci adjunctul şefului departamentului pentru energie al societăţii, Vasili Zubakin, citat de RIA Novosti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *