Lukoil a raportat pierderi nete de 669 milioane de dolari în primul trimestru din 2020

Lukoil, al doilea producător de petrol din Rusia, companie prezentă și pe piața din România,  a înregistrat în primul trimestru din 2020 pierderi nete de 46 miliarde de ruble (668,99 milioane de dolari), comparativ cu un profit net de 149,3 miliarde de ruble consemnat în urmă cu un an, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Declinul vine în urma scăderii preţului la ţiţei, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), al deprecierilor de active şi al fluctuaţiilor de curs valutar.

În primele trei luni din acest an, veniturile companiei au scăzut la 1.666 miliarde de ruble, de la 1.851 miliarde de ruble în urmă cu un an, în timp ce profitul operaţional s-a redus la 150,8 miliarde de ruble, comparativ cu 298,1 miliarde de ruble în primul trimestru din 2019, a informat miercuri Lukoil.

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat marţi cu 1,25 dolari, ajungând la 39,57 de dolari.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *