Lukoil a cumpărat un parc eolian în Dobrogea

Compania italiană ERG SpA şi cea rusească Lukoil au finalizat tranzacţia de preluare a unui proiect de parc eolian în judeţul Tulcea.

Compania italiană Santareli Construzioni SpA a vândut firma Land Power SRL, prin care intenţionează să construiască unui proiect eolian, de o capacitate de 84 megawati, scrie economica.net.

Cumpărătorul este Lukerg Renew, compania formată de ERG şi Lukoil pentru a prelua proiectul. Investiţia pentru construcţia parcului eolian compus din trei grupuri de turbine eoliene situate în localităţile Dorobanţu, Topolog şi Casimcea se ridică la 135 de milioane de euro, dar pentru o parte din investiţie companiile sunt în discuţii cu BERD pentru obţinerea unui împrumut, se arată într-un comunicat al ERG.

Lukerg Renew are în plan să pornească lucrările de construcţie la noul parc din zona Tulcea în primul trimestru al anului viitor, iar operaţiunile comerciale sunt aşteptate să înceapă în prima jumătate a anului 2014. Când proiectul va fi funcţional în totalitate, acesta va genera 200 GWh anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *