Livrările de motorină din porturile românești către Ucraina au crescut cu 30% luna trecută, la 385.000 de tone. S-a livrat mai ales motorină din Turcia

În luna martie, volumele de motorină și păcură sosite în porturile românești transferate apoi către Ucraina au crescut cu 30% și au ajuns la 385.000 de tone, potrivit datelor grupului local de consultanță „A-95”, citate de presa ucraineană.

De departe principalele volume, 372.000 de mii de tone, au tranzitat Constanța, și o cantitate mică, de 13.000 de tone, a fost descărcată la Midia.

Cele mai mari cantități de carburanți ajunse în porturile românești luna trecută pentru a fi livrate către Ucraina au venit de la rafinăriile din Turcia. În martie, 161.000 de tone de motorină au ajuns în România de la rafinăria STAR, dețiută de SOCAR și alte 34.000 de tone de la rafinăria Turpas Aliaga Izmir.

Transporturile din Grecia au însumat 73.000 de tone de produse, toate de la Rafinăria Elefsina a Hellenic Petroleum. 45.000 de tone de motorină au sosit din India, acesta fiind volumul minim din ianuarie 2023 încoace. Combustibilul provenit de la rafinăria indiană a Reliance (cea mai mare unitate de rafinare din lume) a sosit în ultima vreme în Europa în cantități limitate din cauza riscurilor ridicate ale transportului de mărfuri prin Marea Roșie. De asemenea, în martie 37.000 de tone de combustibil au venit din Israel ți alte 20.000 de tone din Egipt.

Grupul de consultanță mai arată că, în martie, pentru prima dată după multe luni, a fost livrată motorină pe mare din Bulgaria. “Potrivit statisticilor comerciale, 12.000 de tone de produs au fost expediate de la terminalul de carburanți din Burgas”, potrivit sursei citate.

Citește și:

România a fost cel mai important furnizor de motorină al Ucrainei în 2023. Exporturile au explodat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *