Livrarea gazelor rusești spre Europa prin Nord Stream 1 nu va fi reluată mâine. Rușii au detectat scurgeri de ulei

Grupul rus Gazprom a anunţat vineri oprirea completă a tranzitului de gaze prin gazoductul Nord Stream din cauza unor scurgeri de ulei detectate în timpul lucrărilor de mentenanţă la unica staţie de comprimare aflată încă în funcţiune, relatează agenţia EFE.

„Până când nu se elimină defecţiunea de funcţionare a echipamentului, tranzitul de gaze prin gazoductul Nord Stream rămâne complet suspendat”, a anunţat Gazprom pe contul de Telegram.

Gazprom a asigurat vineri că a descoperit aceste probleme în cursul unui control tehnic efectuat împreună cu reprezentanţi ai grupului german Siemens, care a fabricat turbina.

Grupul energetic rus informează despre o „scurgere de ulei” la „cabluri conectate la vitezometrele unui rotor”. Pe Telegram, Gazprom a publicat o fotografie care arată cabluri înconjurate de un lichid maroniu.

Anunţul a fost făcut cu o zi înainte de data când grupul rus trebuia să reia furnizarea în Europa prin gazoduct – care deja opera la doar 20% din capacitate- după finalizarea celor trei zile de lucrări de mentenanţă la o turbină a staţiei de comprimare.

Astăzi, au apărut informații potrivit cărora Gazprom este gata să reia sâmbătă livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 către Germania, conform planificării, după o oprire de trei zile pentru întreţiner

Livrările urmau să fie reluate sâmbătă la ora 0100 GMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *