Linde și KazMunayGas au încheiat un acord pentru derularea unui proiect de hidrogen în Kazahstan

Sectorul de hidrogen și amoniac din Kazahstan urmează să fie impulsionat de un nou parteneriat între KazMunayGas și Linde, potrivit gasworld.

Prin semnarea memorandumului de înțelegere privind explorarea producției de hidrogen și amoniac verde și albastru, cele două companii speră să accelereze proiectele de energie curată în regiune.

În acest sens, va fi efectuat un studiu de fezabilitate pentru a evalua atât utilizarea gazului natural ca materie primă pentru producția de hidrogen albastru și amoniac albastru, cât și tehnologiile de electroliză a apei pentru producția de hidrogen verde și amoniac verde.

După finalizarea studiului de fezabilitate, în cadrul parteneriatului, eforturile vor fi îndreptate spre construcția unei fabrici de hidrogen verde și amoniac verde în Kazahstan.

„KazMunayGas a adoptat o abordare consecventă şi echilibrată privind proiectele de decarbonizare, ca parte a Programului său de dezvoltare cu emisii reduse de carbon adoptat. Cooperarea cu companiile de top din lume este o prioritate în studierea proiectelor promițătoare în acest domeniu”, a declarat Alik Aidarbayev, președintele Consiliului de administrație al KMG, cu privire la această inițiativă.

„Mă bucur că putem contribui la procesul de decarbonizare din Kazahstan”, a completat Thomas Hilker, vicepreședintele Linde Gas Rus pentru investiții în Rusia și CSI.

„În special, împreună cu partenerul nostru, KazMunayGas, care şi-a asumat rolul de lider în ceea ce privește implementarea activităților pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Aștept cu nerăbdare să putem aplica vasta noastră experiență în acest domeniu în cadrul unor proiecte reale”

KMG este compania națională de petrol și gaze a Kazahstanului, și acționar majoritar al Grupului Rompetrol (KMG International).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *