Legea consumatorului vulnerabil de energie, în sfârșit pe masa Guvernului. DOCUMENT

Proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie intră în discuția Guvernului joi, 25 martie, potrivit unui comunicat al Executivului.

Consumatorii vulnerabili din motive de venit, sănătate, vârstă, buget vor primi compensații financiare pentru a-și putea acoperi o parte din costurile cu încălzirea și/sau cu energia electrică, potrivit proiectului de lege care ar urma să fie discutat de Guvern.

Ajutoarele pentru încălzire se vor acorda persoanelor singure cu un venit mediu net lunar de până la 1.445 lei, sau familiilor cu un venit mediu pe membru de familie de până la 810 lei, în funcție de combustibilul folosit pentru încălzire, în baza unor indicatori de referință și calculat pe tipul de zonă de domiciliu – în acest sens legea a împărțit țara în județe din zona rece, temperată sau caldă.

Suplimentar față de ajutorul pentru încălzire, se acordă, acelorași tipuri de consumatori, o sumă de bani denumită supliment pentru energie, pentru fiecare tip de resursă: combustibili petrolieri, gaz, energie electrică, energie termică, ce poate fi între 10 și 30 de lei pe lună.

Puteți vedea proiectul de lege aici:

Proiect lege consumatori vulnerabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *