Legea care anula obligativitatea autorizaţiei de construire pentru panouri fotovoltaice a fost retrimisă comisiilor parlamentare

Proiectul de modificare a Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care practic scutea persoanele fizice de obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru instalarea de panouri fotovoltaice nu a fost votat azi în Plenul Camerei Deputaţilor.

Plx 209/2019, care trebuia votat azi de Plenul Camerei Deputaţilor, a fost retrimis la Comisii. “Retrimis la comisie – termen 1 săptămână”, scrie pe site-ul Camerei Deputaţilor, la secţiunea dedicată votului de azi.

Aşadar, cine doreşte să monteze acum panourile, are nevoie de autorizaţia de construire.

Plx. 209 modifica art 11 al vechii legi 50 şi specifica că pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru producţia de energie electrică şi pentru montarea de panouri prentru apă caldă nu va mai fi nevoie de autorizaţia de construire, aşa cum se întâmplă acum.

Noua formă a articolului 11 urma să fie următoarea:

Art. 11 – (1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor: (…) p) montarea de panouri fotovoltaice si/sau panouri solare pentru încălzirea sau prepararea apei calde pe acoperișul clădirilor, cu înștiințarea prealabilă a autorităților administrației publice locale și cu respectarea legislației în vigoare.”

Cele trei Comisii care au dat raport pe acest proiect de lege sunt Comisia pentru industrii şi servicii, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisiei juridică, de disciplină şi imunităţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *