Liberty Galați va reporni furnalul pe fondul unui portofoliu solid de comenzi, după o discuție cu Guvernul României

Ca urmare a cererii solide pentru produsele sale din tablă groasă și acoperite organic, LIBERTY Galați (fostul Sidex) anunță repornirea Furnalului nr. 5 în următoarele zile, după o scurtă întrerupere, potrivit unui... Read more »

În următorii 3-5 ani vom avea peste 10.000 MW energie solară şi eoliană în plus – Burduja

România va avea, în următorii trei, până la cinci ani, cu 10.000 de MW energie solară şi eoliană în plus faţă de cât are în prezent şi 3.500 MW în centrale pe... Read more »

Românii au stat fără electricitate, în medie, patru ore și în 2023, situație aproape identică cu cea din anul precedent. Care este situația pentru fiecare zonă din țară

Valoarea medie agregată la nivel naţional a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor de energie electrică a fost, în 2023, de 238  de minute, pentru un consumator racordat la sistemul... Read more »

Nouă ieftinire a carburanților și azi, pentru a doua zi la rând

În această dimineață, Petrom a coborât din nou prețurile carburanților, ieftinind de această dată și benzina și motorina vândute în stațiile proprii Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburantului din... Read more »

Se amână din nou termenul de repornire a unitățiii 1 a centralei nucleare de la Cernavodă. Importuri mari de energie în vârful de consum de seară

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, care s-a oprit accidental vinerea trecută va fi reconectată, mai nou, abia joi, la Sistemul Energetic Național (SEN). În lipsa ei, România importă masiv... Read more »

Investițiile făcute de distribuitorii de energie electrică au fost mult mai mari și decât planurile și decât ce s-a investit în 2022 – date ANRE

Investițiile făcute de cei patru operatoei de distribuție a energiei electrice în cele opt zone de rețea din România au fost de 2,87 miliarde de lei în 2023, potrivit datelor publicate recent... Read more »

Supraproducția de energie din surse regenerabile aduce tot mai multe ore cu prețuro negative

Pe fondul avansului energiei fotovoltaice şi eoliene, electricitatea a ajuns din ce în ce mai des în situaţia în care se vinde pe piaţă la preţuri negative, o tendinţă paradoxală care ameninţă... Read more »

Memorandum între Elcen și o companie americană pentru exploatarea apei geotermale din nordul Bucureștiului pentru încălzirea orașului

Electrocentrale București și un start-up american specializat, SAGE Geosystems, au semnat un memorandum pentru exploatarea resurselor geotermale din nordul Bucureștiului. Un studiu de fezabilitate va fi făcut până la sfârșitul anului. „Ştiu... Read more »

Nouă ieftinire a carburanților, azi. Cât costa acum benzina și motorina

În această dimineață, Petrom a ieftinit motorina, lăsând nemodificat prețul benzinei. Estre a treia ieftinire din această lună, cănd prețurile au crescut masiv ca urmare a crețterii accizei. Stația Petrom – liderul... Read more »

Suprataxarea traderilor de energie din România ajunge pe masa Curții de Justiție a UE. O instanță românească, ce are pe rol un proces între Guvern și un mare trader, întreabă dacă suprataxa respectă Tratatul UE

Curtea de Apel București a trimis Curții de Justiție a Uniunii Europene o solicitare în care cere lămuriri despre cum trebuie interpretate unele prevederi ale tratatului de funcționare al UE, în contextul... Read more »