La finalul anului, ar putea fi 10.000 de prosumatori în România

La finalul anului 2021, în România ar putea fi spart pragul primilor 10.000 de prosumatori racordați la rețea, potrivit unei estimări a Daliei Stoian, de la Future Energy Leaders România.

Dalia Stoian a făcut această estimare la Zf Power Summit bazându-se pe rezultatele programului “Casa Verde Fotovoltaice”, prin care statul subvenționează cu până la 20.000 de lei instalarea de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice.

“La finalul anului 2020 aveam peste 460 de contracte semnate prin Programul Casa Verde. AFM a aprobat în total 12.000 de cereri. Este sigur să spunem că până la sfârșitul anului vom avea 10.000 de prosumatori conectați la rețea”, a explicat Stoian, la Zf Power Summit.

Ea a mai arătat că se pun câteva semne de întrebare legate de oportunitatea stocării pentru micii producători de energie electrică, în condițiile în care “bateria Li-Ion nu este cea mai sustenabilă soluție” spunând că “poate ar fi inteligent să găsim alte surse de stocare”.

3 Comments

 1. Bună ziua,
  Solutia cu stocare e de durata si costisitoare, va spun din din prisma unui actual prosumator (de cand a aparut legea) si a unui producator din 2014. Cea mai buna varianta e sa poti consuma cat mai mult si eficient. Exista o serie de devices-uri si mini automatizari ca sa folosesti cat mai multa energie eficient, o casa smart. Am si un sistem off grid(stocare-2015) si nu este eficient decat acolo unde nu ai alta sursa de energie electrica .
  O zi bună!
  Grigorescu
  0722125522

  1. Buna ziua,sunt Razvan din Cluj,de ieri mi-am instatlat cele 10 panouri de 3kw prin program.urmeaza sa devin prosumator.Deocamdata consum ce produc.Ma poti ajuta cu cateva exemple de device-uri si automatizari pt consumul eficient al kw produsi?Multumec

 2. Buna ziua,sunt Razvan din Cluj,de ieri mi-am instatlat cele 10 panouri de 3kw prin program.urmeaza sa devin prosumator.Deocamdata consum ce produc.Ma poti ajuta cu cateva exemple de device-uri si automatizari pt consumul eficient al kw produsi?Multumec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *