KMGI continuă extinderea reţelei de benzinării Rompetrol: a deschis a 11-a staţie din 2019, la Craiova

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis a cincea stație de carburanți Rompetrol din municipiul Craiova. Investiția totală se ridică la circa 1,5 milioane USD și asigură crearea a 15 noi locuri de muncă, arată compania într-un comunicat de presă.

„Noua stație face parte din strategia companiei de extindere a rețelei de distribuție la nivel național și consolidarea prezenței în puncte cheie pentru activitatea noastră, fiind a 11 stație deschisă în acest an. Aceasta ne permite să fim mai aproape de clienții noștri și să venim în întâmpinarea acestora cu produsele și serviciile de înaltă calitate” declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream, în comunicat.

Prin dotările și facilitățile oferite, noua stație Rompetrol (strada Henry Ford, nr. 12), se adresează în special locuitorilor municipiului Craiova, aceasta beneficiind de 3 pompe care oferă gamele de carburanți Efix și EfixS, AdBlue servicii de internet WiFi, sisteme multimedia, facilități moderne de plată, dar și de restaurantul Hei – care promovează mâncarea sănatoasă care se prepară rapid și se adresează celor care doresc sa încerce o nouă experiență revitalizantă.

Stația dispune și de un sistem modern de iluminat cu tehnologie LED ce îi permite un consum redus de energie.

Cu un număr de 290 de angajați la nivelul județului Dolj, compania operează pe plan local o rețea de distribuție carburanți formată din patru stații Rompetrol în Craiova, 11 stații Rompetrol Partner și 12 Rompetrol Expres în diverse localități din Dolj. La acestea se adaugă un depozit de carburanți în localitatea Almaj (la 20 km de Craiova), puncte de distribuție butelii Rompetrol și 17 stații de alimentare auto cu gaz petrolier lichefiat.

„O dată cu finalizarea programului de modernizare a stațiilor Rompetrol și a rafinăriei Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai complexe din jurul Mării Negre, ne-am propus ca direcție strategică la nivelul Grupului o consolidare și extindere a activităților noastre de retail din România, Bulgaria, Georgia și Republica Moldova. Craiova nu este doar inima Olteniei, ci și centrul nostru regional, unde deținem pe lângă rețeaua Rompetrol și un depozit conectat la infrastructura rutieră și feroviară, care ne asigură forța necesară dezvoltării” declară a declarat şi Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.

KazMunayGas International va deschide 70 de noi stații de distribuție a carburanților în România, în următorii patru ani, potrivit planurilor companiei. Dezvoltarea rețelei de retail a grupului Rompetrol se va face prin intermediul Fondului de Investiții Româno-Kazah, un vehicul creat recent ca urmare a Memorandumului referitor la stingerea datoriilor istorice ale grupului Rompetrol.

La nivel național, Rompetrol Downstream opera la finalul lunii august un număr de 940 de puncte de comercializare carburanți (stații proprii, stații Rompetrol Partner, stații Rompetrol Expres, baze interne de 9 și 20 de metri cubi), în creștere cu 70 de unități comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă și șase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Șimleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), dar și cele trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Rompetrol Downstream împreună cu Rompetrol Gas au reușit în perioada ianuarie – iunie 2019 o creștere cu 7% a cantităților totale de carburanți comercializați (benzină, motorină, GPL) pe plan intern. Evoluția a fost susținută și de extinderea rețelei de distribuție, dar și de o creștere importantă pe segmentul NFR (non-fuel retail).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *