mn

Jude a fost debarcat de la șefia Romgaz și a fost pus adjunct. Noul director general este Răzvan Popescu, fostul director economic

Schimbări în conducerea Romgaz, cel mai mare producător de gaze al României, controlat de stat. Directorul general a fost pus adjunct, directorul comercial a fost avansat director general, iar pe postul de director economic a fost readus cineva care a ocupat în trecut această poziție. Modificările au fost anunțate azi de companie.

Iată comunicatul Romgaz trimis Bursei de valori București:

“Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A., întrunit în ședința din data de 12 august 2022, prin Hotărârea nr. 57 /12.08.2022:
– a numit pe domnul Răzvan POPESCU în funcția de Director General al S.N.G.N. Romgaz S.A., pe o perioadă de 4 luni, începând cu 17 august 2022 până în data de 17 decembrie 2022
– a numit pe domnul Aristotel Marius JUDE în funcția de Director General Adjunct al S.N.G.N. Romgaz S.A., pe o perioadă de 4 luni, începând cu 17 august 2022 până în data de 17 decembrie 2022
– a numit pe domnul Andrei BOBAR în funcția de Director Economic al S.N.G.N. Romgaz S.A., pe o perioadă de 4 luni, începând cu 17 august 2022 până în data de 17 decembrie 2022”

Aristotel Marius Jude, fost secretar de stat, a fost numit de către Consiliul de Administrație al Romgaz în funcția de Director General în februarie 2021, luând locul lui Daniel Pena, cu mandat limitat, dar care a tot fost prelungit.

Răzvan Popescu, director economic al companiei sub conducerea lui Jude și acum director general, este de loc din Mehedinți, de unde provine și ministrul Energiei Virgil Popescu. Înainte de a fi numit la Romgaz, lucrase în BNR ca arbitragist.
În ceea ce-l privește pe Bobar, el a mai fost director economic la Romgaz în 2018, când director general al companiei era Adrian Volintiru.

Romgaz a raportat pentru primele şase luni din 2022 un profit net de 1,7 miliarde de lei, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la afaceri de 7,5 miliarde de lei, de circa trei ori mai mari, potrivit datelor din raportul semestrial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.