Jucători noi în piața de stocare a energiei din Romania, prezenți în exclusivitate la Bucharest Energy Storage

Pe data de 20 noiembrie 2024, la Hotel Pullman World Trade Center București, va avea loc Bucharest Energy Storage 2024, evenimentul de referință dedicat dezbaterii viitorului stocării de energie în România. Acesta aduce în prim-plan cele mai noi tendințe și tehnologii din domeniul stocării energiei, alături de cei mai mari jucători din piață. Pentru prima dată pe aceeași scenă vor fi prezenți reprezentanții companiilor cu cea mai mare cotă de piață în prezent, dar și companii care au anunțat noi investiții în regiune începând din 2025.

Energy storage – De la zero la 4 GW în 10 ani

Proiectele majore de investiții în domeniul energiei regenerabile, obligațiile asumate de România în domeniul decarbonizării și a promovării tehnologiilor verzi nu își pot atinge obiectivul fără soluții imediate de stocare a energiei. Ministerul Energiei a anunțat investiții în domeniu, susținute din Fondul de Tranziție Energetică de peste 80 de milioane de euro în perioada imediat următoare și de încă 150 de milioane de euro, în urma negocierilor cu Comisia Europeană. Investitorii în energia regenerabilă iau în considerare necesitatea stocării, dar legislația din România are încă o serie de lacune în ceea ce privește modul în care stocarea va deveni obligativitate, sau opțiune de alegere.

În urmă cu trei ani, publicația Energy Center a lansat prima dezbatere pe tema stocării energiei, în condițiile în care România nu dispunea de nicio capacitate reală de stocare. Cea de-a treia ediție a conferinței dedicate stocării energiei se anunță a fi rampa de lansare pentru noi proiecte în România, dar și locul în care se vor dezbate subiectele cheie pentru acest domeniu.

Despre eveniment

Bucharest Energy Storage 2024 va reuni unii dintre cei mai influenți actori din domeniu, de la investitori în energie regenerabilă, la reprezentanți ai băncilor, experți internaționali, consultanți și producători de echipamente. Evenimentul va oferi o platformă unică pentru discuții despre viitorul stocării în România, reunind 20 de speakeri de renume care vor aborda teme esențiale precum bancabilitatea proiectelor, securitatea acestora și cele mai noi tehnologii în materie de stocare.

Participanții la eveniment vor putea afla, de la autoritățile prezente, care este strategia României de a atinge țintele propuse – 2500 MW până la finele anului viitor și 5000 MW până în 2026. La această întrebare vor răspunde și producătorii de echipamente, reprezentanți ai băncilor și companiilor de consultanță în domeniul fondurilor europene.

În premieră pentru România, evenimentul va aduce împreună cei mai importanți producători de baterii de stocare din lume, printre care se numără Huawei, Solax, Elecnova, alături de singurul producător autohton de baterii, Prime Batteries Technology. Liderii pieței vor prezenta cele mai noi inovații tehnologice, oferind soluții avansate care să sprijine dezvoltarea și extinderea proiectelor de stocare în România.

Sponsorii evenimentului sunt – Huawei, Prime Batteries, SolaX Power, Monsson, Elecnova, EDP Renewables, HVAC Systems, Encon, Best Tools, QFort Energy Alliance, Hyxi Power, PNE AG, Tecloman și PannonWatt.

Bucharest Energy Storage 2024 reprezintă o oportunitate pentru profesioniștii din domeniu să interacționeze, să învețe din cele mai recente studii de caz internaționale și să identifice soluțiile de finanțare potrivite pentru proiectele lor. La eveniment vor participa aproximativ 200 de profesioniști în domeniu, investitori, distribuitori și consumatori de energie, care vor să maximizeze potențialul investiției în energie regenerabilă.

Evenimentul este organizat de agenția Creative Communication în parteneriat cu publicația Energy Center.

Parteneri media – InvesTenergy, E-nergia.ro, Profit.ro, Focus Energetic, Financial Intelligence.

Pentru mai multe informații și înscrieri, vă rugăm să accesați site-ul oficial al evenimentului: www.energystorage-expo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *