JT Grup Oil anunță intenția de listare la Bursă printr-o ofertă publică inițială de 10 mil. lei

JT Grup Oil, companie ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanţa, va pune la dispoziţia publicului spre subscriere, printr-o Ofertă Publică Iniţială (IPO), un număr de 10 milioane acţiuni noi emise.

Acţiunile au o valoare nominală de un leu şi au fost emise ca urmare a hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de majorare a capitalului social al societăţii, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Compania a obţinut deja de la Bursa de Valori Bucureşti Acordul de principiu pentru listare în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare – piaţa AeRo, operat de BVB, secţiunea standard şi a întreprins demersurile în vederea aprobării de către ASF a Prospectului de ofertă publică.

Oferta se adresează atât investitorilor de retail, cât şi celor instituţionali.

„Această ofertă publică iniţială şi, ulterior, listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti reprezintă paşii fireşti pe care JT Grup Oil îi parcurge în această fază de dezvoltare. Am început acest business în 2001 şi de atunci am fost într-o evoluţie continuă, depăşind provocările care au tot apărut de-a lungul anilor. Suntem acum într-un punct de referinţă atât pentru noi, cât şi pentru România. În scurt timp vom finaliza o investiţie strategică pentru noi şi pentru regiune, cel mai nou şi modern terminal privat de produse petroliere din România, iar business-ul va creşte exponenţial potrivit tuturor prognozelor pe care le avem. Concomitent cu acest proiect, ne creştem liniile de activitate curente şi dezvoltăm altele noi.(…) Oferta publică iniţială şi listarea pe piaţă reprezintă o invitaţie pe care o adresăm investitorilor de ne fi alături în această nouă etapă de creştere a JT Grup Oil”, a declarat Jean Paul Tucan, acţionarul majoritar al JT Grup Oil, citat în comunicat.

Finanţarea ce va fi atrasă prin oferta publică iniţială va fi utilizată de companie pentru dezvoltarea şi consolidarea liniilor de business, de la creşterea volumelor de combustibili tranzacţionate pe piaţa locală până la deschiderea de staţii de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum şi finalizarea şi operarea JT terminal.

În anul fiscal 2023, JT Grup OIL SA, cu 35 de salariaţi, a raportat o cifră de afaceri de 224,4 milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei.

Intermediarul ofertei publice iniţiale este SSIF Interdealer Capital Invest, iar la data admiterii la tranzacţionare în cadrul sistemului multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul „JTG”.

În prezent, JT Grup Oil SA desfăşoară operaţiuni de distribuţie de carburanţi în zona de Sud-Est a României cu ajutorul unei flote proprii de 11 cisterne, cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe şi indicatoare pentru măsurarea cantităţii livrate. Pentru distribuţia de carburanţi în zona de nord a ţării, compania are parteneriate cu reprezentanţi ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

Fondată în 2001, JT Grup Oil SA este una dintre cele mai importante companii care activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanţa. În perioada 2004 – 2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepţie, iar banii obţinuţi în urma vânzării au fost investiţi în dezvoltarea reţelei de distribuţie de carburanţi. În 2008, compania a început să dezvolte reţeaua de distribuţie şi a introdus pe piaţă peste 250 de rezervoare dotate cu pompe şi indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil SA şi-a diversificat gama de produse, şi a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deserveşte vasele comerciale pentru porturile Midia şi Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *