ista finanţează două proiecte pentru promovarea consumului responsabil de energie

compania ista România alocă 30.000 de euro pentru finanţarea a două proiecte axate pe protejarea mediului din punct de vedere al consumului responsabil de energie în cadrul gospodăriilor, potrivit unui anunţ al companiei

În cadrul competiţiei de proiecte pot participa orice tip de persoane juridice din Romania, respectiv primării, organizaţii ce militează pentru conservarea naturii, instituţii educaţionale, organizaţii nonguvernamentale sau alte tipuri de asociaţii. Ofertantul trebuie să depună, în perioada 5-15 august 2011, un proiect viabil privind promovarea eficienţei energetice.

Astfel, pentru a beneficia de cei 15.000 de euro/proiect disponibili pentru concursul ‘Energia contează!’, ofertanţii trebuie să înscrie proiecte axate pe implementarea unei soluţii ce promovează folosirea eficientă a resurselor naturale, în special energie, în vederea reducerii emisiilor de CO2.Concursul-pilot organizat de către compania ista în toate cele 25 de state unde este prezentă, se află la a doua ediţie. Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi în data de 15 noiembrie.

Anual, bugetul alocat pentru susţinerea proiectelor de eficienţă energetică este de maxim 60.000 de euro, iar atragerea lui se va face în două etape, respectiv în lunile februarie şi august ale fiecărui an.

Prima ediţie a concursului de proiecte a fost câştigată chiar de o propunere din România. Proiectul ‘Eco-nomiseşte! Energia contează!’, derulat împreuna cu Junior Achievement România, a implicat peste 2.500 de elevi de liceu din 46 de localităţi.

Potrivit propriilor estimări, ista România este lider în domeniul contorizării individuale a apei şi căldurii din apartamentele imobilelor colective cu o cotă de piaţă de 42% la nivel naţional şi 40% în Bucureşti.În prezent, compania are 115 angajaţi şi 22 de puncte de lucru deschise în principalele oraşe dinţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *