Israelienii de la Shikun and Binui au energizat primul lor parc fotovoltaic din România, cel de la Satu Mare. Va intra în operare trimestrul viitor

Shikun and Binui Energy a anunțat alimentarea cu succes cu energie electrică a transformatorului parcului fotovoltaic de 70 MW de la Satu Mare. Centrala fotovoltaică va începe să livreze energie în primul trimestru al anului viitor.

“Suntem bucuroși să anunțăm că transformatorul de la proiectul nostru solar Satu Mare din România a fost energizat cu succes! Această instalație fotovoltaică de 71 MW, situată în regiunea de nord-vest a țării, reprezintă un mare pas înainte în angajamentul Shikun & Binui Energy de a promova soluții energetice curate și durabile în România”, a scris comania pe contul său de LinkedIn.

“Conectarea la rețea este finalizată și punerea sub tensiune a întregului proiect în curs de desfășurare. Sunte cu un pas mai aproape de deblocarea întregului potențial al acestui proiect. (…) Întinzându-se pe 85 de hectare, proiectul Satu Mare este pe cale să înceapă să livreze energie electrică curată și fiabilă gospodăriilor și comunităților din România din primul trimestru al anului 2025. Fiind primul nostru proiect operațional din România, acesta reprezintă o etapă cheie în călătoria noastră, marcând începutul unei viziuni îndrăznețe și ambițioase pentru viitorul energetic al țării”, a mai anunțat compania, care are, la acest moment, un portofoliu de proiecte în fotovoltaic și eolian onshore de 1.500 MW.

La finalul anului trecut, Shikun and Binui Energy a anunțat că a semnat un contract cu un contractor EPC european (atunci nu l-au numit, ulterior s-a aflat că este CJR Renewables) pentru construcția „la cheie” a parcului fotovoltaic, incluzând proiectare, inginerie civilă, mecanică și electrică, achiziție de echipamente și construcții.

În martie, Raiffeisen Bank a anunțat că a acordat companiei un credit de 40,5 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului fotovoltaic de 70 MW de la Satu Mare.

Shikun and Binui Energy este specializat în dezvoltarea, construcția, operarea și întreținerea de active de energie din surse regenerabile (bazate pe tehnologii diverse precum: fotovoltaic, termosolar, stocare prin pompaj, agrivoltaic, stocare în baterii) și de centrale de energie electrică pe bază de gaze naturale în Israel, Italia, California, Texas și România, cu o capacitate totală de aproximativ 5,4 GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *