Israelienii de la Econergy, printre cei mai mari investitori în fotovoltaice din România, încep un nou parc, de 177 MW, în Dâmbovița

Econergy, unul dintre cei mai activi investitori în sectorul regenerabilelor din România, care are acum în portofoliu cel mai mare parc fotovoltaic în construcție din țară, a obșinut avizul de racordare pentru un nou proiect, potrivit datelor publice.

Firma Eco Sun Niculești SRL a obținut luna trecută de la Transelectrica avizul tehnic de racordare (ATR) pentru un viitor parc fotovoltaic situat în localitatea Niculești din județul Dâmbovița. Parcul are o capacitate proiectată de 177 MW și va fi racordat într-o stație nouă de 220 kV legată la linia Brazi Vest – Fundeni a Transelectrica.

ATR a fost eliberat de Transelectrica la 4 august, iar data estimată de punere în funcțiune a parcului este finalul anului 2024.

Firma Eco Sun Niculești, înființată acum doi ani este deținută integral de Econergy International Limited, potrivit datelor Termene.ro. Compania israeliană este unul dintre cei mai mari investitori în energia fotovoltaică din România. Compania derulează la noi în țară, inclusiv prin parteneriate, 23 de proiecte, cu o capacitate totală de circa 2.300 MW.

Econergy construiește la Rătești, județul Argeș, cel mai mare parc solar din țară aflat acum în faza de construcție, cu o capacitate de 153 MW, proiect cumpărat în 2021 de la Portland Trust, în parteneriat cu firma Nofar Energy din Israel. Investiția totală în proiect era estimată, la demararea proiectului, la aproximativ 98 milioane de euro.

Parcul ar urma să fie funcțional în perioada următoarea – construcția este aproape finalizată și, dacă nu vor apărea întârzieri, va fi cel mai mare parc fotovoltaic pus în funcțiune în România în anul 2023.

Compania a demarat licitațiile pentru construcție la alte două proiecte, cel de la Părău (92 MW) și Oradea (87 MW).

Citește și:

La începutul anului viitor, vor fi 2.000 MW instalați la prosumatori – estimări ANRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *