Învătământ dual: ENGIE pregătește o nouă generație de instalatori în două licee din București și Ploiești

ENGIE Romania lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional în sistem dual, prin care absolvenții clasei a VIII-a au oportunitatea de a se pregăti pentru meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, arată compania într-un comunicat de presă.

Programul de învățământ profesional dual, „Energie pentru meseria mea”, este desfășurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Energetic “Elie Radu” din Ploiești și Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București.

Compania investește 2.640.000 de lei pentru calificarea celor 49 de tineri care se vor înscrie în acest an.

“Continuăm să susținem tinerii care doresc să învețe o meserie. Anul acesta, o nouă generație de elevi va avea oportunitatea de a se înscrie în cadrul programului nostru vocațional și de a se pregăti pentru obținerea calificării de instalator. Programul se bucură de mare succes, dovadă fiind faptul că aproape toți absolvenții programului s-au alăturat echipelor noastre de profesioniști.” a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

Elevii au avantaje financiare de până la 1.050 de lei lunar.

Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare multiple, de până la 1.050 de lei lunar. Suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei, ENGIE Romania oferă:

  • Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
  • Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;
  • Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat.

Pe lângă avantajele financiare, elevii beneficiază de:

  • Masă de prânz pe toată durata practicii;
  • Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
  • Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze;
  • Oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevii beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

ENGIE Romania a lansat prima ediție a programului de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, în anul 2018, pregătind până în prezent 215 elevi, din București, Brașov, Galați și Constanța să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz.

Primele două generații de elevi au obținut deja certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, 114 din cei 115 absolvenți angajându-se în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

ENGIE Romania a investit pe parcursul celor 5 ani de derulare a proiectului de învățământ dual aproximativ 11.000.000 de lei pentru calificarea celor 264 de elevi.

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producție din surse regenerabile și furnizare de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producție din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *