Interes maxim – Fondurile “Casa Verde Fotovoltaice” pentru județele din centrul țării s-au epuizat în trei minute -surse

Azi a demarat progranul “Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoanele  fizice din regiunea de centru a țării cu o perioadă de trei zile lucrătoare în care cei interesați au putut să se înscrie în aplicația informatică. Bugetul s-a epuizat în trei minute.

La ora 10.00 cei interesați de programul de subvenționare cu 20.000 de lei a unei instalații fotovoltaice au putut să se înscrie în aplicația informatică, doar cei din zona Centru, din județele Alba, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna și Sibiu , pentru că în acest an, pentru a se evita blocarea sistemului, ca anii trecuți, s-au alocat câte trei zile lucrătoare pentru fiecare din cele opt regiuni.

După trei minute, bugetul de 245 de milioane de lei a fost deja epuizat. Au fost introduse 12.253 de dosare.

Situația de azi survine după ce, săptămâna trecută, fondurile alocate regiunii București-Ilfov s-au epuizat în mai puțin de nouă minute.

Potrivit datelor transmise de ministrul Mediului, cele mai multe dosare au fost depuse în judeţul Mureş, respectiv 2.899. Alte peste 2.600 de dosare au depus persoane fizice din judeţul Sibiu, 2.091 persoane din judeţul Harghita, 1.924 solicitanţi din judeţul Braşov, 1.737 în Alba şi 931 în Covasna.

”În runda de săptămâna trecută, au fost înregistrate cu succes 1.356 de cereri din Bucureşti şi 3.637 din judeţul Ilfov. A doua rundă a programului a confirmat, încă o dată, că există un mare interes pentru acest program în rândul cetăţenilor. În cele 25 de minute care au precedat şi au urmat imediat după lansarea înscrierilor, programul informatic a înregistrat 1,45 milioane de accesări, iar bugetul s-a epuizat în timp record”, a scris pe Facebook, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Următorii care pot depune cererile sunt cei din regiunea Nord-Est (județele Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui), începând cu 6 iunie.

Care este perioada de înscriere

 

Documentele pe care le încarcă solicitantul persoană fizică în aplicație sunt:

a) actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicație;

b) certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație;

c) certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație;

d) extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicație, din care să rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului construcție deservit de sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicită finanțarea; în cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deservește construcția se amplasează pe teren, se va prezenta, în plus față de extrasul de carte funciară aferent construcției, extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicație, din care să rezulte că solicitantul este proprietar/deține un drept de folosință asupra imobilului teren; acesta poate fi obținut de solicitant și în format electronic;

e) copia cărții funciare colective, din care să rezulte maximum două unități individuale trecute pe aceeași carte funciară care adunate să fie egale cu 1 (un) întreg, în cazul imobilelor-construcții, dintre care unele părți sunt comune, iar restul sunt proprietăți individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă și câte o carte funciară individuală.

Solicitantul persoană fizică se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *