Interes enorm pentru construcţia gazoductului dintre Grecia şi Bulgaria

11 companii au depus oferte pentru construirea gazoductului care r urma să lege sistemele de transport al gazelor dintre Bulgaria şi Grecia, scrie presa bulgară.

Compania italiană Saipem, un consorţiu din care face parte compania naţională azeră Socar şi alte nouă firme sau consorţii au depus oferte iniţiale pentru construcţia gazoductului, potrivit unei informări a companiei de proiect.

Alte firme care au depus oferte sunt compania italiană Sicim, cea greacă J&P Avax, turcii de la Fernas, un consorţiu format din Sicilsaldo, Nuova Ghizzoni şi Inrakat şi asocierea Max Streicher (Germania)-Terna (Grecia).

Bulgaria intenţionează să folosească acest gazoduct pentru a primi un miliard de metri cubi de gaze pe an, gaze din imensul zăcământ azer Shah Deniz 2, după 2020, gaz care va ajunge în Europa prin conductele TANAP şi TAP.

Dacă se va ajunge la această situaţie, Bulgaria îşi va reduce dependenţa de gazele ruseşti în condiţiile în care acum ţara primeşte exclusiv gaze de la Gazprom, care ajung prin conductele care tranzitează Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *