Incinerator de gunoi în București – Primăria caută teren pentru proiect

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de vineri, demararea procedurilor de identificare a unui teren pentru construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor.

„Se aprobă demararea procedurilor de identificare, negociere şi achiziţionare a unui teren cu destinaţia dezvoltare investiţii pentru gestiunea deşeurilor”, stipulează proiectul de hotărâre adoptat.

Conform sursei citate, achiziţionarea terenului va fi supusă aprobării CGMB.

Analiza ofertelor şi negocierea achiziţionării terenului va fi făcută de o comisie numită prin dispoziţie a primarului general şi formată din personal de specialitate din aparatul propriu al acestuia.

În referatul de aprobare a proiectului se menţionează că în municipiul Bucureşti, în prezent, deşeurile municipale ajung la depozite de deşeuri. În Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor sunt prevăzute mai multe investiţii pe care trebuie să le realizeze municipiul Bucureşti pentru tratarea şi eliminarea deşeurilor. Una dintre investiţii este construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor cu valorificare energetică.

De asemenea, în Master Planul pentru sistemul de management integrat al deşeurilor la nivelul municipiului Bucureşti sunt propuse o serie de investiţii destinate managementului integrat al deşeurilor, printre care se numără această instalaţie.

Terenul pe care se va amplasa instalaţia trebuie să respecte condiţiile impuse de Ordinul nr. 994/2018 pentru modificarea şi completarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 119/2014, mai prevede referatul de aprobare a proiectului adoptat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *