Începe privatizarea Hidroelectrica şi Nuclearelectrica

Guvernul va scoate la vânzare pe piaţa de capital, prin oferte publice primare, câte 10% din capitalul fiecăruia dintre cei doi mari producători de electricitate.

 10% din acţiunile Hidroelectrica şi Nuclearelectrica vor fi scoase la vânzare pe Bursă, potrivit unor proiecte de acte normative emise de Ministerul Economiei. Într-o primă fază statul va majora capitalul social al celor două companii cu 12,4% respectiv 11,07% pentru ca, ulterior, pachetul de 10% să fie vândut investitorilor interesaţi printr-o ofertă publică iniţială. Cele două companii urmează să-şi selecteze un consultant care să se ocupe de toate aspectele tehnice ale listării.

Vânzarea unor pachete minoritare la cele două companii de stat a fost o condiţie pusă în memorandumul cu FMI. Statul a mai vândut, acum trei ani, pe Bursă, 15% din Transgaz şi 10% din Transelectrica printr-o ofertă publică care s-a bucurat de mare succes la acea vreme. În luna iulie a acestui an s-a încercat vânzarea a 10% din Petrom însă intenţia autorităţilor s-a soldat cu un eşec pentru că nu s-au găsit cumpărători la preţul sperat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *