Încep înscrierile în programul de învățământ profesional dual al ENGIE Romania

Între 1 și 5 iulie au loc înscrierile în noua ediție a programului de învățământ profesional în sistem dual derulat de ENGIE Romania, arată compania.

Absolvenții claselor a VIII-a au oportunitatea de a se pregăti, pe parcursul a trei ani, pentru meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, alături de angajații grupului de companii ale ENGIE Romania.

45 de elevi se pot înscrie în noua ediție a programului de învățământ profesional dual „Energie pentru meseria mea”, organizat în parteneriat cu Liceul “Matei Basarab” din Craiova și Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București. Înscrierile se pot realiza pe site-ul engie.ro, în pagina dedicată programului Învățământ profesional dual – ENGIE.

Elevii care se înscriu în program beneficiază de burse și beneficii lunare de până la 1.750 de lei. În plus, masa de prânz este asigurată pe toată durata cursurilor practice.

Dedicat proaspăt absolvenților de clasa a VIII-a, programul îmbină educația teoretică cu cea practică. Sub îndrumarea mentorilor cu experiență, elevii sunt ajutați să acumuleze toate cunoștințele necesare obținerii calificării de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. La finalul programului, absolvenții se pot angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

ENGIE Romania a lansat programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, în anul 2018, pregătind până în prezent 265 elevi, din București, Brașov, Galați, Constanța și Ploiești să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz. Primele două generații de elevi au obținut deja certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, 114 din cei 115 absolvenți angajându-se în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii. ENGIE Romania a investit pe parcursul celor 5 ani de derulare a proiectului de învățământ dual aproximativ 11.000.000 de lei pentru calificarea celor aproximativ 265 de elevi.

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producție din surse regenerabile și furnizare de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de 23.255 km, deţin o capacitate de producție din surse verzi de 202 MW şi au peste 4.300 de angajaţi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *