Încă un român în directoratul Petrom: Cristian Hubati este noul șef peste Explorare și Producție. Din cinci directori, trei sunt români

OMV Petrom are un nou director responsabil cu activitatea de Explorare și Producție, Cristian Hubati, care preia mandatul de la Chris Veit. Compania a anunțat noua componență a Directoratului, pentru următorii patru ani. Christina Verchere rămâne CEO.

Iată comunicatul trimis de OMV Petrom Bursei de Valori București

În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom S.A. a aprobat:

  • numirea următorilor membri ai Directoratului pentru un nou mandat de patru ani, începând cu 17 aprilie 2023 și până la 16 aprilie 2027:

➢ Christina Campbell Verchere – Director General Executiv și Președinte al Directoratului

➢ Alina Gabriela Popa – Director Financiar si Membru al Directoratului

➢ Radu Sorin Căprău – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Rafinare și Marketing

➢ Franck Albert Neel – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Gaze și Energie

  • numirea lui Cristian Hubati, în calitate de nou Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Explorare și Producție pentru un mandat de patru ani, începând cu 17 aprilie 2023 până la 16 aprilie 2027, ca urmare a expirării pe 16 aprilie 2023 a mandatului de membru al Directoratului al lui Hans Christopher Veit.

Cine este Cristian Hubati

Cristian Hubati a absolvit Universitatea Politehnica din Bucureşti în 1995 şi deţine un master în gestionarea afacerilor de la Open University Business School, UK şi un certificat post-universitar în Board Practice şi Directorship la Henley Business School, UK. Cristian Hubati are 20 de ani de experienţă în industria de ţiţei şi gaze. El s-a alăturat OMV Petrom în 2007 şi a deţinut, de atunci, mai multe funcţii de conducere.

Acționarii Petrom au numit un român șef peste segmentul de explorare și producție în contextul în care compania se pregătește pentru “cel mai mare proiect din istoria ei”, cum spunea însăși Alina Popa, CFO al companiei – extracția gazelor din zăcământul offshore Neptun Deep din Marea Neagră.

Petrom, noul operator al concesiunii estimează că decizia finală de investiție în proiectul Neptun Deep, cu rezerve estimate totale de până la 100 de miliarde de metri cubi de gaze, va fi luată la jumătatea anului. Compania a depus deja documentul de comercialitate la ANRM și a bugetat incusiv pentru acest an cheltuieli de 600 de milioane de lei pentru acest proiect.

Romgaz a luat practic decizia de a investi în momentul în care a cumpărat concesiune de la ExxonMobil.

Investițiile celor două companii până la “primul gaz” se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro, suportate în mod egal de Petrom și Romgaz. La platou, zăcământul va genera o producție anuală estimtă la șase miliarde de metri cubi pe an, împărțită în mod egal între cele două companii.

Citește și:

Extracția gazelor din perimetrul Neptun Deep, aproape certă: Petrom și Romgaz au depus cerere fermă de rezervare de capacitate pe viitoarea conductă care scoate gazele din mare – surse

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *