Încă un pas pe inelul de 400 kV. Guvernul a dat undă verde pentru finalizarea liniei Porțile de Fier-Anina-Reșița

Guvernul României a aprobat la 30 mai 2019 Hotărârea de Guvern privind scoaterea din fondul forestier a terenurilor necesare construcției Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier-Anina-Reșița, arată Transelectrica într-o postare pe pagina de facebook

“Am reușit în ultimele luni să convingem factorii de decizie despre importanța strategică pentru România a acestei investiții. Lucrările de construcție a tronsonului Anina-Reșița sunt executate în proporție de 90%, iar odată cu promovarea acestei hotărâri pot începe lucrările de construcții și în fondul forestier. Astfel, Axul Porțile de Fier – Reșița – Timișoara – Săcălaz – Arad va fi cu un pas mai aproape de finalizare, lucru ce ajută România să devină un pol de stabilitate şi securitate în regiune”, a declarat Marius Dănuț Caraşol, președintele Directoratului Transelectrica.

Linia face parte din Axul Porţile de Fier – Reşiţa – Timişoara – Săcălaz – Arad, care, odată finalizat, închide inelul de 400 kV al României în zona de vest a ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *